1. Малина + лайм
Змішайте в графині 0,6 склянки соку лайма і 0,5 склянки цукру, поки останній не розчиниться. У блендері подрібніть 1,5 склянки малини до стану пюре. Процідіть ягідне пюре через сито і відіжміть сік. Перелийте його в графин. Потім додайте 3 склянки газованої води і колотий лід. Подавайте до столу.
2. Лимон + чорниця
Вам знадобиться свіжовичавлений сік 2 лимонів. Змішайте його в блендері з 2 склянками чорниці, 2 склянками води і 0,5 склянками цукру. Подрібніть до однорідної маси і процідіть через сито. Додайте нарізаний тонкими скибочками лимон і відразу подавайте до столу.
3. Полуниця + лаванда
Залийте 2-3 столові ложки квітів сушеної лаванди 200 мл гарячої води. Дайте настоятися протягом 30 хвилин. 250 грамів свіжої полуниці злегка розімніть ложкою. Змішайте полуницю, 1,5 літра холодної води, лавандова воду, 5-6 столових ложок цукру, сік 2 лимонів і добре перемішайте. Відправте напій в холодильник як мінімум на 5 годин. Процідіть і подавайте.
4. Лимон + чебрець
Покладіть 1 пучок свіжого чебрецю в каструлю і залийте 1 склянкою чистої питної води. Додайте туди ж 1,5 склянки цукру. Доведіть до кипіння. Витягніть чебрець, охолодіть сироп і процідіть. Видавіть сік 2 лимонів і змішайте з сиропом. Додайте мінеральної води за смаком, пару кружечків лимона, гілочку чебрецю і лід. Можна подавати напій до столу.
5. Лимон + кориця
6. Полуниця + лимон
Вичавіть сік 6 лимонів і процідіть його. Цедру дрібно порубайте. Додайте цедру і сік лимонів в 2,5 літра води. Туди ж влийте 0,5 літра цукрового сиропу. Щоб його приготувати, необхідно цукор розчинити в киплячій воді в співвідношенні 1: 2. Перемішайте і залиште на деякий час.
3 склянки полуниці розімніть виделкою і додайте в напій. Кілька штучок прибережіть для прикраси келихів. Процідіть лимонад через марлю і поставте в холодильник на деякий час.
7. Кавун + ожина
Покладіть в каструлю 1 стакан цукру і 6 гілочок розмарину. Влийте туди ж 1 стакан води. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Як тільки цукор розчиниться, знімете з вогню і влийте ще один стакан води. Залиште сироп настоюватися максимум на 30 хвилин, а потім процідіть. 2,5 кілограма м’якоті кавуна наріжте невеликими шматочками, в кілька прийомів подрібніть в блендері до стану пюре і процідіть через сито.
Покладіть 200 грамів ожини в глечик і злегка розімніть ложкою. Додайте туди кавуновий сік, сироп з розмарину і сік 12 лимонів. Перемішайте і поставте в холодильник. Перед тим як наповнити келих, додайте туди лід, трохи газованої води і лише потім лимонад.
Читайте також: М’ятний лимонад. Рецепт приготування
8. Яблуко + лимон + мед
9. Вишня + лимон
10. Апельсин + ревінь
11. Диня + м’ята
Розріжте на шматочки 200 грамів дині. Пучок м’яти порвіть по гілочках. Диню збийте в блендері до стану пюре. Змішайте пюре, м’яту, 5 столових ложок цукру, 50 мілілітрів соку лайма і залийте 1 літром мінеральної води без газу. Охолодіть лимонад або додайте кілька кубиків льоду.
12. Лимон + чорна смородина + виноград + яблуко
Вам буде потрібно 200 мілілітрів яблучного соку, 200 мілілітрів соку з чорної смородини, 600 мілілітрів газованої води, сік одного лайма і цукровий сироп за смаком, кілька ягід винограду. Змішайте яблучний сік, смородиновий сік і воду. Перемішайте. Додайте цукровий сироп і жменю ягід винограду, розрізаних навпіл. Охолодіть напій. Перед подачею прикрасьте гілочкою м’яти.
13. Груша + шавлія
Чверть лайма наріжте скибочками і викладіть на дно вузького келиха. Додайте 5 грамів листя шавлії. Всипте колотий лід за смаком. Вичавіть 100 мілілітрів грушевого соку і влийте в келих. Додайте половину чайної ложки цукрового сиропу. Долийте газованої мінеральної води до країв. Прикрасьте келих листком шавлії.
14. Мандарин + апельсин
Налийте в каструлю склянку води і всипте 4 столові ложки цукру. Доведіть сироп до кипіння, гарненько розмішайте і варіть ще 5 хвилин після закипання. Почистіть 6 мандаринів і подрібніть м’якоть блендером. Викладіть в глечик м’якоть мандаринів і кілька гілочок м’яти. Ще 4 мандаринки помийте, розріжте на часточки і помістіть в глечик. Залийте сиропом, соком 1 апельсина і 1 літром води. Охолодіть.