Вінегрет. Рецепт салату з квасолею та квашеною капустою

Вінегрет. Рецепт салату з квасолею та квашеною капустою
Вінегрет. Рецепт салату з квасолею та квашеною капустою

Вінегрет – популярна в Україні страва із суміші різноманітних сирих та відварених овочів: картоплі, буряка, квашеної капусти, солених огірків, моркви, квасолі, цибулі, приправ, яка заправляється оцтом, олією. Подається на закуску холодною.



Основний інгредієнт, без якого вінегрету не буває, — буряк.

Рецептів вінегрету досить багато, вмілі господині готують як і класичний варіант цієї страви, так і самі різні варіації цього ситного та корисного салату. Ви можете спробувати вінегрет з квасолею, вінегрет з додаванням оселедця і навіть неймовірно смачний вінегрет з грибами. Звичайно, і способи приготування вінегрету можуть бути абсолютно різні. Приміром, хтось віддає перевагу тільки відварювати буряк, а хтось використовує тільки запечений.

Якщо ви поки не вирішили, який вінегрет подобається найбільше вам, то рекомендуємо ознайомитись з одним із них.

Простий рецепт приготування вінегрету:

Вдвічі приємно, що це, мабуть, один з найбільш корисних салатів, ще й до того ж не надто дорогий. Такий вінегрет традиційного готується пізньої осені та взимку, коли вже готова квашена капуста.

 Інгредієнти:

  • Буряк — 4 штуки;
  • Капуста квашена — 200 грам;
  • Картопля — 3 штуки;
  • Огірки солоні — 4 штуки;
  • Морква — 3 штуки;
  • Квасоля відварена — 300 грам;
  • Червона цибуля — 2 штуки;
  • Масло за смаком рослинне, краще холодного віджиму, воно духмяне і смачне;
  • Винний оцет — 50 грам;
  • Сіль — дрібка;
  • Перець чорний — за смаком.

Готуємо:

Більшість господинь для цієї страви буряк відварює, а не запікає, і дуже даремно. Запечений буряк куди смачніше, ніж відварний — він і солодше, і більш ароматний. Для того щоб ви могли приготувати так буряк, вам треба буде його гарненько промити, а потім загорнути буряк у фольгу. Духовку треба буде прогріти до 200 градусів, після чого можна буде готувати буряк там протягом 1,5 годин. Буряк і правда готується куди повільніше інших продуктів, але це через те, що він має більш щільну консистенцію і структуру. Після чого вам треба буде вибрати однакового розміру картоплю і моркву, і те, і інше треба буде акуратно відварити до готовності. Вже після цього ви зможете підготувати і всі інші інгредієнти. Квасолю треба буде висипати в друшляк для того, щоб зайва рідина зійшла. Якщо морквина, картопля і буряк вже готові, саме час буде їх остудити і почистити від шкірки. Після цього потрібно буде порізати очищені овочі кубиками приблизно однакового розміру. Цибулю треба буде теж порізати, і досить дрібно. В цілому, можна буде брати і білу ріпчасту цибулю, а не червону, але в такому разі її треба буде обов’язково ошпарити окропом. Можна просто викласти її в ємність і залити окропом, залишити на 10 хвилин, після чого можна буде окріп злити.

Для того щоб ви могли приготувати заправку до вінегрету, вам треба буде перемішати сіль і перець, а також масло і трохи винного оцту. Капусту краще трохи віджати. Якщо вона дуже кисла, то і винний оцет вам не буде потрібний. Огірки треба буде теж порізати невеликими кубиками, після чого можна буде їх підмішати до решти інгредієнтів вінегрету.

Все перемішуємо разом, заправляємо соусом і подаємо. Смачного ! 😉

Вінегрет. Рецепт салату з квасолею та квашеною капустою
Вінегрет. Рецепт салату з квасолею та квашеною капустою