Як приготувати класичний французький цибулевий суп? Покроковий рецепт

Як приготувати класичний французький цибулевий суп? Покроковий рецепт
Як приготувати класичний французький цибулевий суп? Покроковий рецепт

Оскільки інгредієнти для французького цибулевого супу дуже прості, надзвичайно важливими є технічні нюанси приготування супу, щоб зробити його смачним та наваристим.

Інгредієнти:

  • 1 кг ріпчастої цибулі;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 1 ст.л. цукру;
  • 3 ст.л. борошна;
  • 1,5 л яловичого або курячого бульйону;
  • сіль, перець за смаком.

Для подачі:

  • 4 скибочки хліба;
  • 100 грам твердого сиру 


Отже, все просто. Нарізаємо цибулю на четвертинки.

У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло. Додати цибулю.

Обсмажуємо цибулю, помішуючи зрідка, до тих пір, поки вона не почне карамелізуватися, набуваючи золотистого кольору. Процес не швидкий, на це піде від 20 до 35 хвилин, але він того вартий. Саме це найважливіша стадія, завдяки якій і вийде смачний суп.

 

Посипати цибулю борошном та обсмажувати, ще 2-3 хвилини, часто помішуючи.

Додати сіль, перець, долити половину бульйону і варити 30-40 хвилин.

Скибочки свіжого білого хліба обсмажити з обох сторін на оливковій олії. Сир натерти.

Бульйон, що залишився, вилити у каструлю з цибулею і прокип’ятити протягом кількох хвилин. Розлити суп у порційні посудини, зверху викласти по скибочці грінки, посипати тертим сиром. Поставити суп у розігріту до 180 º духовку. Коли сир розплавиться і злегка зарум’яниться, вийняти суп і відразу ж подавати.

P.S. Я в духовці трішки перетримала, тому він у мене почав кипіти.

Смачного ! 😉

Як приготувати класичний французький цибулевий суп? Покроковий рецепт
Як приготувати класичний французький цибулевий суп? Покроковий рецепт