Як закривати сливи у власному соку ?

Як закривати сливи у власному соку ?
Як закривати сливи у власному соку ?

Слива чудово зберігає більшість своїх корисних речовин при переробці, тому приготовані сливи у власному соку, використовують для начинок пирогів та інших випечених виробів, або як десерт — свіжа смачна слива серед зими  дуже смачно і нагадує щедру осінь ! 😉

Рецепт сливи у власному соку:



Інгредієнти:

  • слива
  • цукор – за смаком
  1. Все, що нам знадобиться для приготування слив у власному соку – це, власне, самі сливи і цукор. Беремо злегка твердуваті плоди і ретельно миємо, після чого даємо повністю висохнути.
  2. Видаляємо кісточки, засипаємо цукром і залишаємо на кілька годин, щоб пустили сік. Доводимо до кипіння.
  3. Щільно укладаємо сливи в стерилізовані банки, наповнюючи їх до самого краю.
  4. Сливи стерилізують, залежно від величини банок — 15-20 хвилин. Не забудьте, що на дно каструлі необхідно покласти рушник, щоб банки не тріснули.
  5. Виймаємо банки і закочуємо стерилізованими кришками. Ставимо банки догори дном під ковдру чи рушник  на добу до повного охолодження.

Ось і вже маємо, що додавати взимку у випічку ! Смачного ! 😉

Як закривати сливи у власному соку?
Як закривати сливи у власному соку?