Як зробити плавлений твердий сир в домашніх умовах? Рецепт

Як зробити плавлений твердий сир в домашніх умовах? Рецепт
Як зробити плавлений твердий сир в домашніх умовах? Рецепт

Сир – корисний і потрібний для нашого організму продукт, який містить у собі кальцій та фосфор, що відповідають за стан кісток, волосся, нігтів. А готуючи плавлений сир лише з натуральних продуктів, ви можете не сумніватися в тому, що він принесе одну лише користь. А за смаковими якостями буде відрізнятися в кращу сторону від магазинних аналогів.



Отож, готуємо плавлений сир в домашніх умовах:

Інгредієнти:

  • Сир – 1000 г
  • Молоко – 1 л
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Сир з’єднати з молоком.
  2. Довести до кипіння і кип’ятити на маленькому вогні 15 хвилин.
  3. Відцідити. Добре віджати.
  4. З’єднати віджатий сир, сіль, соду і вершкове масло.
  5. Проварити 6-7 хвилин на маленькому вогні, постійно помішуючи.
  6. Додати 2 збитих міксером яйця.
  7. Проварити ще 5-6 хвилин, постійно помішуючи.
  8. Викласти сирну масу у форми (силіконові або замотавши у харчову плівку). Дати охолонути.
  9. Через 2-3 години чудова закуска готова ! Смачного 😉 
Як зробити плавлений твердий сир в домашніх умовах? Рецепт
Як зробити плавлений твердий сир в домашніх умовах? Рецепт