Запечена форель, рецепт приготування

Форель – одна із самих смачних рибин, а її м’ясо – необхідний компонент дієтичного харчування, оскільки містить велику кількість вітамінів А, Е, В, D та поліненасичених жирних кислот Омега-3, які не виробляються людським організмом, але життєво йому необхідні.



Є безліч варіацій приготування форелі – її тушать, жарять, коптять, фарширують, готують на пару,  також готують суші. Запечена форель може стати основною стравою на вашому святковому столі.

Інгредієнти:

  • форель 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • спеції

Для маринаду:

  • лимон 1 шт.
  • бальзамічний оцет 1 ст.л.
  • оливкова олія
  • тим’ян 0,5 ч.л.

Рецепт приготування:

Рибу очистити, злегка натерти сіллю та спеціями за смаком. Цибулю нарізати кільцями та помістити в надрізи форелі. Змішати всі інгредієнти для маринаду, залити всередину рибини та полити зверху.  Викласти форель у фольгу, та закріпити щільно всі краї. Запікати при температурі 180″ 35-40 хв. Готову форель вийняти на тарілку, якщо подавати  з соком лимона, овочами, та зеленню, тоді можна не переживати за свою фігуру 😉 Смачного! 

2014-10-16 22