1 кабачок, 1 помідор і 3 яйця — апетитні кабачкові мафіни за 30 хвилин!

1 кабачок, 1 помідор і 3 яйця — апетитні кабачкові мафіни за 30 хвилин!
1 кабачок, 1 помідор і 3 яйця — апетитні кабачкові мафіни за 30 хвилин!

Мафіни з кабачків, помідорів і сирною начинкою

Оригінальна випічка – ніжні, соковиті маффіни з кабачків, з помідорами і сирною начинкою. Приготувати їх дуже легко і багато часу не забере. Такі гарні овочеві кексики з апетитною начинкою з розплавленого сиру – відмінна закуска “на всі випадки життя”!
Інгредієнти:
  • Кабачок – 250-300 г (1 шт.)
  • Помідор – 150-200 г (1 шт.)
  • Сир твердий – 100 г
  • Борошно пшеничне – 140 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 1/3 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія (для змащування форми) – 1 ст. ложка

Рецепт приготування:

  1. Тісто для кабачкових мафінів готується досить швидко, тому духовку краще заздалегідь включити розігріватися до 180 градусів.
  2. Кабачок вимити й обсушити. Натерти кабачок на середній тертці і гарненько віджати від соку.
  3. У глибокій мисці з’єднати яйця, сіль, мелений перець і сушений часник.
  4. Розбовтати яйця за допомогою вінчика або виделки.
  5. Перекласти в миску кабачок, віджатий від соку.
  6. Помідори вимити, обсушити і нарізати дрібними кубиками. Злити з нарізаних помідорів зайву рідину. Перекласти помідори в миску.
  7. Додати пшеничну муку і розпушувач.
  8. Ретельно перемішати. Тісто має вийти досить густим і спадати з ложки. Борошно і соковитість овочів можуть відрізнятися, так що якщо тісто виходить рідкуватий, підсипте ще трохи борошна.
  9. Сир нарізати великими кубиками. Мені знадобилося 9 кубиків – рівно за кількістю мафінів.
  10. Форму для маффінів змастити олією. Викласти тісто в кожен відділ, заповнюючи його приблизно до половини. У центр кожного мафіна по середині викласти по кубику сиру, злегка занурюючи в тісто.
  11. Викласти в кожен відділ ще трохи тіста так, щоб покрити сир.
  12. Випікати маффіни в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин, до “сухої шпажки”.
  13. Ніжні, соковиті кабачкові мафіни, з помідорами і сирною начинкою, готові.
  14. Злегка остудити мафіни, витягти з формочок і подати до столу. Смачного!