Мафіни з кабачків, помідорів і сирною начинкою
Оригінальна випічка – ніжні, соковиті маффіни з кабачків, з помідорами і сирною начинкою. Приготувати їх дуже легко і багато часу не забере. Такі гарні овочеві кексики з апетитною начинкою з розплавленого сиру – відмінна закуска “на всі випадки життя”!
Інгредієнти:
- Кабачок – 250-300 г (1 шт.)
- Помідор – 150-200 г (1 шт.)
- Сир твердий – 100 г
- Борошно пшеничне – 140 г
- Яйця – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1/3 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія (для змащування форми) – 1 ст. ложка
Рецепт приготування:
- Тісто для кабачкових мафінів готується досить швидко, тому духовку краще заздалегідь включити розігріватися до 180 градусів.
- Кабачок вимити й обсушити. Натерти кабачок на середній тертці і гарненько віджати від соку.
- У глибокій мисці з’єднати яйця, сіль, мелений перець і сушений часник.
- Розбовтати яйця за допомогою вінчика або виделки.
- Перекласти в миску кабачок, віджатий від соку.
- Помідори вимити, обсушити і нарізати дрібними кубиками. Злити з нарізаних помідорів зайву рідину. Перекласти помідори в миску.
- Додати пшеничну муку і розпушувач.
- Ретельно перемішати. Тісто має вийти досить густим і спадати з ложки. Борошно і соковитість овочів можуть відрізнятися, так що якщо тісто виходить рідкуватий, підсипте ще трохи борошна.
- Сир нарізати великими кубиками. Мені знадобилося 9 кубиків – рівно за кількістю мафінів.
- Форму для маффінів змастити олією. Викласти тісто в кожен відділ, заповнюючи його приблизно до половини. У центр кожного мафіна по середині викласти по кубику сиру, злегка занурюючи в тісто.
- Викласти в кожен відділ ще трохи тіста так, щоб покрити сир.
- Випікати маффіни в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин, до “сухої шпажки”.
- Ніжні, соковиті кабачкові мафіни, з помідорами і сирною начинкою, готові.
- Злегка остудити мафіни, витягти з формочок і подати до столу. Смачного!