1 л кефіру, 1 л молока, 6 яєць, 2 ч. л. солі: на ніч залишаю в холодильнику, вранці вже їм

1 л кефіру, 1 л молока, 6 яєць, 4 ч. л. солі: на ніч залишаю в холодильнику, вранці вже їм
1 л кефіру, 1 л молока, 6 яєць, 4 ч. л. солі: на ніч залишаю в холодильнику, вранці вже їм

Як приготувати сир в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 1 л кефіру
  • 1 л молока
  • 4-6 яєць
  • 2 ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. червоного гострого перцю
  • дрібка кмину
  • 1 зубчик часнику
  • невеликий пучок різної зелені: кропу, кінзи, зеленої цибулі

Приготування

1. Спершу вилийте молоко і кефір в каструлю і поставте на плиту, почекайте, поки молочна суміш добре нагріється (але не треба доводити до кипіння). Поки чекаєте, збийте з сіллю яйця і, коли суміш стане гарячою, влийте яйця і помішуйте на невеликому вогні до того моменту, поки не відокремиться сироватка.

2. Потім вимкніть вогонь і залиште остигати суміш приблизно на 2 хвилини.

3. Візьміть друшляк, застеліть його марлею, складеною в 2 шари, і вилийте туди сирну масу. Подрібніть зелень з часником і додайте до сиру разом з червоним перцем.

4. Рівномірно розподіліть масу ложкою, закрутіть марлю вузлом і дайте стекти сироватці.

5. Коли сироватка повністю стече, розкрутіть марлю і викладіть сир на тацю. Зверху на сир, покритий марлею, поставте закриту банку з водою: вона виконає роль гніту, щоб прибрати зайву вологу.

Залишилося тільки залишити в холодильнику сир на ніч, і вранці ви вже отримаєте дуже смачну закуску.