1 склянка манки і 2 склянки кефіру (готую і на свято, і на кожен день)

Інгредієнти:

  • манна крупа, цукор – по 1 скл.;
  • кефір – 2 скл.;
  • олія – 0,5 скл.;
  • борошно – 1 скл.;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • какао – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Манну крупу змішуємо з цукром і кефіром залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа набухла.
  2. Після того, як манна крупа набухла, додаємо пів склянки рафінованої олії.
  3. Перемішуємо масу ложкою і всипаємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо і ділимо на дві частини.
  4. До однієї частини додаємо 2 ст.л. борошна. До іншої – 2 ст.л. какао порошку.
  5. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо обидва тіста по кілька ложок, чергуючи біле і коричневе.
  6. За допомогою зубочистки робимо малюнок.
  7. Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 35-40 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою.

https://youtu.be/Mvb-ZkMnub0