1 яйце + 1 ст.л. меду. Простий та бюджетний медовий торт — готуйте одразу дві порції!

Інгредієнти:

  • масло вершкове, 100 г;
  • яйце, 1 шт.;
  • мед, 1 ст.л.;
  • сода і оцет по 1 ч.л.;
  • борошно, 280 г;
  • цукор, 100 г.

Для приготування крему:

  • вершки або сметана, 300 мл;
  • цукор (пудра), 100 г;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування:

  1. Розтоплюємо вершкове масло і охолоджуємо, змішуємо з яйцем.
  2. Додаємо цукор і мед, збиваємо вінчиком до однорідності.
  3. Додаємо соду і оцет, перемішуємо.
  4. Борошно просіваємо і вводимо в масу, вимішуємо м’яке тісто.
  5. Ділимо тісто на 4 частини, скочуємо їх в колобки, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  6. Розкачуємо коржі, товщиною близько 5 мм на пергаменті, переносимо з папером на деко.
  7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 7 – 8 хвилин.
  8. Обрізки коржів подрібнюємо в крихту.
  9. Для крему збиваємо холодні вершки або сметану з цукром і ваніліном.
  10. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо верх і боки, посипаємо крихтою. Ставимо торт на кілька годин в холодильник.

Смачного!