100 кг за 5 хвилин! Швидкий спосіб засолювання огірків на зиму

Коли потрібно просто і швидко, і щоб виходило смачно, – готуємо огірки таким способом! Ідеальний рецепт засолювання огірків на зиму для тих, у кого мало часу. Сьогодні готуємо огірки в пляшці!

Інгредієнти: (На 5-літрову пляшку)

  • Огірки – 4 кг
  • Листя хрону (невеликі) – 2 шт.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Парасольки кропу – кілька штук
  • Листя смородини і вишні – кілька штук
  • Часник – 12-13 зубчиків
  • Перець гострий свіжий (дрібний) – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2-4 шт.
  • Перець чорний (суміш перців) горошком
  • Перець духмяний (горошок) – 8-10 шт.
  • Сіль – 5 ст. ложок (на 1 літр води – 2 ст. ложки)

Процес приготування:

  1. Насамперед огірки потрібно замочити у звичайній воді години на 3-4 (а краще на ніч). Так огірочки взимку не будуть порожніми і залишаться хрусткими.
  2. Після цього добре миємо огірки.
  3. Тепер готуємо все інше (промиваємо, очищаємо): зубчики часнику, парасольки кропу, листя смородини, листя вишні, листя і корінь хрону. Для гостроти візьмемо невеликий гострий свіжий перчик. Також підготуємо лаврове листя і перець горошком.
  4. Замість банок для цього рецепта використовуємо великі пластикові пляшки місткістю 5-6 літрів.
  5. Для тих, хто не любить пластик: використовуйте скляні великі (5-літрові) банки. Вийде так само – смачно і багато.
  6. На дно пляшки викладаємо частину всієї зелені і спецій: кілька листя вишні і смородини, п’ять-шість зубчиків часнику, нарізаних великими шматочками, половинку кореня хрону, розрізаного на шматочки, три-чотири парасольки кропу, один-два лаврові листки, кілька горошин запашного перцю і кілька горошин чорного (або різнобарвного) перцю, невеликий лист хрону, розрізаний на частини. Половину гострого перцю нарізаємо кільцями разом з насінням і додаємо в пляшку.
  7. Огірки обрізаємо по краях і щільно укладаємо в пляшку. Заповнюємо пляшку огірками до половини, періодично струшуючи, щоб вони лежали щільно. Потім додаємо в пляшку огірки, перекладаючи їх залишками зелені, часнику, кореня хрону, гострого перцю і спецій. Зверху огірків викладаємо ще один невеликий аркуш хрону.
  8. Заливаємо огірки в пляшці приготованим розсолом: на 1 літр води – 2 столові ложки солі. Використовую пляшкову холодну воду (також підійде з колодязя). Наливаємо розсіл до самого верху. На 5-літрову пляшку з огірками пішло 2,5 літра розсолу.

Кілька років тому фіксували час: всього за 5 хвилин залили солоною водою 100 кг підготовлених огірків! Вийшло більш як 20 бутлів!

Щільно закриваємо пляшки і прибираємо в прохолодне темне місце. Ми зберігаємо такі огірки в підвалі.
Пробувати солоні огірки можна вже через місяць. 

Спершу огірки виймаємо зверху, а потім пляшку можна розрізати. Після розтину пляшки залишки огірків перекладаємо в скляну банку і зберігаємо в холодильнику.

https://youtu.be/D97Leh6x1fk