
Ароматні домашні пиріжки – завжди вдала ідея. Їх можна брати в дорогу, на роботу. Вони чудово втамовують голод та дарують відчуття ситості.
Ми пропонуємо добірку універсальних рецептів пиріжків, які можна смажити або пекти в духовці.
- Пиріжки м’які
Тісто чудове – м’яке, ніжне, повітряне. Просто дуже смачне. Це тісто підходить до будь-якої начинки.
Продукти:
- 600 г борошна;
- 4 ст. ложки цукру;
- 2 шт. яйця;
- 50 г маргарину (можна замінити вершковим маслом);
- 250 мл молока (можна замінити водою + сухе молоко 2 ст. ложки);
- 1 ч. ложка солі;
- 2 ч. ложки сухих дріжджів;
- 1 ч. ложка ваніліну.
Начинка може бути будь-яка!
2.Пиріжки без клопоту за 15 хвилин
Чудовий рецепт пиріжків, які без зайвих зусиль зможе зробити навіть недосвідчена кулінарка. Дуже смачні, м’які-м’які, готуються легко, швидко і з найпростіших продуктів.
Продукти:
- 0,5 л кип’яченої води;
- 50 г свіжих дріжджів;
- рослинна олія: 0,5 скл. для тіста і 300-350 г для смаження
- 1 ст. ложка цукру;
- сіль за смаком;
- 3-4 скл. борошна.
Начинка – будь-яка.
3. Сирні пиріжки з яблуками і родзинками
М’які, ароматні, соковиті пиріжки з яблуками і родзинками – дуже смачні і робляться просто.
Продукти:
- 150 г пастоподібного нежирного сиру;
- 300 г борошна;
- 15 г розпушувача.
- 6 ст. ложок лікеру (можна замінити на молоко, вершки, «Бейліс», «Амаретто»)
- 6 ст. ложок олії без запаху;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 60-70 г цукру.
Начинка:
- 700 г яблук;
- 75 г цукру;
- 50 г ізюму;
- 2 ст. ложки лимонного соку.
В якості начинки дуже добре підходять так само заморожені ягоди + цукор. Ягоди не потрібно попередньо розморожувати!
4.Швидкі пиріжки «Рецепт улюбленої свекрухи»
Для господинь, яким є чим зайнятися, але і хочеться погодувати сім’ю випічкою.
Продукти:
- 2 скл. сметани (або кефіру);
- 2 яйця;
- сіль за смаком;
- 0,5 ст. ложки цукру;
- сода гашена – 1 ч. ложка, погасити 1 ст. л. оцту (якщо використовуєте кефір або кисле молоко – не гасити)
- борошно – скільки візьме.
Виходить значна гірка пиріжків. Їх можна розігрівати в мікрохвильовці або на сковороді, скропити олією, під кришкою на повільному вогні.
Начинка:
Фарш (будь-яке м’ясо) пересмажений з цибулею і змішаний з картопляним пюре. Пропорції довільні. Для цього тіста пюре з м’ясом – найкраща начинка.
5.Маленькі пиріжки на дріжджовому тісті
Сьогодні дитина забажала пиріжки. Спекла, тільки тісто зробила тонке. При цьому рецепті воно все одно виходить пишне і ніжне.
Продукти:
- 1 скл. кефіру;
- 0,5 скл. соняшникової олії;
- 1 ст. л. цукру ;
- 1 ч. л. солі;
- 1 пакетик сухих швидкодіючих дріжджів;
- 3 скл. борошна.
Начинка:
- 3 картоплини;
- 3 цибулини;
- сіль, перець – за смаком;
- олія для смаження цибулі;
- жовтки для змазування пиріжків.
6. Оладки-пиріжки
Ніжне тісто, соковита начинка. З тіста виходить 14 пиріжків.
Продукти:
- 200 г сиру;
- 2 яйця;
- 500 мл кефіру;
- 2,5 ст. ложки (можна замінити картопляним пюре) картопляних пластівців;
- 2 ч. л. цукру;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1 ч. л. соди;
- 300 г борошна;
- рослинна олія для смаження
Начинка:
- 300 г курячого філе;
- 100 г грибів;
- 2 шт. цибулі;
- 1 ст. л. сметани;
- зелень;
- сіль;
- перець;
- 1-2 ст. ложки олії.
7.Пиріжки з м’ясною начинкою
Особливість цих пиріжків – начинка з обсмаженого фаршу з цибулею. Вона виходить соковита, з насиченим м’ясним смаком.
Продукти:
- 400 г молока;
- 150 г масла;
- 2 ст. ложки цукру;
- 0,5 ч. ложки солі;
- 2 ч. ложки дріжджів сухих;
- 700-750 г борошна;
Начинка:
- 700 г м’ясного фаршу;
- 2-3 цибулини;
- зелень;
- 2-3 помідори.
- Пиріжки з яйцями і зеленою цибулею
Продукти:
- 500 г борошна;
- 200 г масла;
- 250 мл кефіру;
- 2 яйця;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. солі;
Начинка:
- 3 пучки зеленої цибулі;
- 6 зварених яєць;
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
- Пиріжки «Як пух»
Продукти: (на 20 пиріжків):
- 1 скл. кефіру;
- 0,5 скл. олії;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 1 пакетик сухих дріджів;
- 3 скл. борошна.
Начинка будь-яка.
- Пиріжки до перших страв (Киргизька кухня)
Ці пиріжки переважно для смаження, тому що тісто майже без цукру, але можна їх випікати і в духовці.
Продукти:
- 1,5 ч. ложки сухих дріжджів;
- 500 г борошна;
- 250 мл молока;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. ложка солі.
Начинка: все, що захочете (м’ясна, цибулева, особливо смачно виходить з грибною). До слова сказати, до борщу дуже смачні ці пиріжки з начинкою з смажених шкварок з цибулею.
- Турецькі пиріжки на сніданок
Тісто:
- 125 г маргарину;
- 200 г йогурту
- 50 мл соняшникової олії;
- 400 г борошна;
- 1 пакетик розпушувача;
- 1 ч. ложка солі.
Начинка:
- 125 г сиру;
- пучок петрушки
- яєчний білок
- Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
Пиріжки з такого тіста виходять м’якими і хрусткими, тісто – ніжне і пухнасте.
Продукти:
- 200 мл теплого молока;
- 100 мл теплої води;
- 1 ст. ложка сухих дріжджів;
- 1-2 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 2-3 ст. ложки сметани;
- 1 ч. ложка соди.
- 3-4 ст. ложки олії;
- 70-80 г вершкового масла;
- борошно – скільки візьме тісто.
Зберігайте смачну підбірку та не забудьте поділитися з друзями. Смачного!