12 рецептів домашніх пиріжків. Збережіть собі, пригодяться!

12 рецептів домашніх пиріжків. Збережіть собі, пригодяться!
12 рецептів домашніх пиріжків. Збережіть собі, пригодяться!

Ароматні  домашні пиріжки – завжди вдала ідея. Їх можна брати в дорогу, на роботу. Вони чудово втамовують голод та дарують відчуття ситості.

Ми пропонуємо добірку універсальних рецептів пиріжків, які можна смажити або пекти в духовці.

  1. Пиріжки м’які

Тісто чудове – м’яке, ніжне, повітряне. Просто дуже смачне. Це тісто підходить до будь-якої начинки.

Продукти:

  • 600 г борошна;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 2 шт. яйця;
  • 50 г маргарину (можна замінити вершковим маслом);
  • 250 мл молока (можна замінити водою + сухе молоко 2 ст. ложки);
  • 1 ч. ложка солі;
  • 2 ч. ложки сухих дріжджів;
  • 1 ч. ложка ваніліну.

Начинка може бути будь-яка!

2.Пиріжки  без клопоту за 15 хвилин

Чудовий рецепт пиріжків, які без зайвих зусиль зможе зробити навіть недосвідчена кулінарка. Дуже смачні, м’які-м’які, готуються легко, швидко і з найпростіших продуктів.

Продукти:

  • 0,5 л кип’яченої води;
  • 50 г свіжих дріжджів;
  • рослинна олія: 0,5 скл. для тіста і 300-350 г для смаження
  • 1 ст. ложка цукру;
  • сіль за смаком;
  • 3-4 скл. борошна.

Начинка – будь-яка.

3. Сирні пиріжки з яблуками і родзинками

М’які, ароматні, соковиті пиріжки з яблуками і родзинками – дуже смачні і робляться просто.

Продукти:

  • 150 г пастоподібного нежирного сиру;
  • 300 г борошна;
  • 15 г розпушувача.
  • 6 ст. ложок лікеру (можна замінити на молоко, вершки, «Бейліс», «Амаретто»)
  • 6 ст. ложок олії без запаху;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 60-70 г цукру.

Начинка:

  • 700 г яблук;
  • 75 г цукру;
  • 50 г ізюму;
  • 2 ст. ложки лимонного соку.

В якості начинки дуже добре підходять так само заморожені ягоди + цукор. Ягоди не потрібно попередньо розморожувати!

4.Швидкі пиріжки «Рецепт улюбленої свекрухи»

Для господинь, яким є чим зайнятися, але і хочеться погодувати сім’ю випічкою.

Продукти:

  • 2 скл. сметани (або кефіру);
  • 2 яйця;
  • сіль за смаком;
  • 0,5 ст. ложки цукру;
  • сода гашена – 1 ч. ложка, погасити 1 ст. л. оцту (якщо використовуєте кефір або кисле молоко – не гасити)
  • борошно – скільки візьме.

Виходить значна гірка пиріжків. Їх можна розігрівати в мікрохвильовці або на сковороді, скропити олією, під кришкою на повільному вогні.

Начинка:

Фарш (будь-яке м’ясо) пересмажений з цибулею і змішаний з картопляним пюре. Пропорції довільні. Для цього тіста пюре з м’ясом – найкраща начинка.

5.Маленькі пиріжки на дріжджовому тісті

Сьогодні дитина забажала пиріжки. Спекла, тільки тісто зробила тонке. При цьому рецепті воно все одно виходить пишне і ніжне.

Продукти:

  •  1 скл. кефіру;
  • 0,5 скл. соняшникової олії;
  • 1 ст. л. цукру ;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 пакетик сухих швидкодіючих дріжджів;
  • 3 скл. борошна.

Начинка:

  • 3 картоплини;
  • 3 цибулини;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія для смаження цибулі;
  • жовтки для змазування пиріжків.

6. Оладки-пиріжки

Ніжне тісто, соковита начинка. З тіста виходить 14 пиріжків.

Продукти:

  • 200 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 500 мл кефіру;
  • 2,5 ст. ложки (можна замінити картопляним пюре) картопляних пластівців;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. соди;
  • 300 г борошна;
  • рослинна олія для смаження

Начинка:

  • 300 г курячого філе;
  • 100 г грибів;
  • 2 шт. цибулі;
  • 1 ст. л. сметани;
  • зелень;
  • сіль;
  • перець;
  • 1-2 ст. ложки олії.

7.Пиріжки  з м’ясною начинкою

Особливість цих пиріжків – начинка з обсмаженого фаршу з цибулею. Вона виходить соковита, з насиченим м’ясним смаком.

Продукти:

  • 400 г молока;
  • 150 г масла;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • 2 ч. ложки дріжджів сухих;
  • 700-750 г борошна;

Начинка:

  • 700 г м’ясного фаршу;
  • 2-3 цибулини;
  • зелень;
  • 2-3 помідори.
  1. Пиріжки з яйцями і зеленою цибулею

Продукти:

  • 500 г борошна;
  • 200 г масла;
  • 250 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. солі;

Начинка:

  • 3 пучки зеленої цибулі;
  • 6 зварених яєць;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.
  1. Пиріжки «Як пух»

Продукти: (на 20 пиріжків):

  • 1 скл. кефіру;
  • 0,5 скл. олії;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 пакетик сухих дріджів;
  • 3 скл. борошна.

Начинка будь-яка.

  1. Пиріжки до перших страв (Киргизька кухня)

Ці пиріжки переважно для смаження, тому що тісто майже без цукру, але можна їх випікати і в духовці.

Продукти:

  • 1,5 ч. ложки сухих дріжджів;
  • 500 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. ложка солі.

Начинка: все, що захочете (м’ясна, цибулева, особливо смачно виходить з грибною). До слова сказати, до борщу дуже смачні ці пиріжки з начинкою з смажених шкварок з цибулею.

  1. Турецькі пиріжки на сніданок

Тісто:

  • 125 г маргарину;
  • 200 г йогурту
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 400 г борошна;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 1 ч. ложка солі.

Начинка:

  • 125 г сиру;
  • пучок петрушки
  • яєчний білок
  1. Дріжджове тісто для пиріжків в духовці

Пиріжки з такого тіста виходять м’якими і хрусткими, тісто – ніжне і пухнасте.

Продукти:

  • 200 мл теплого молока;
  • 100 мл теплої води;
  • 1 ст. ложка сухих дріжджів;
  • 1-2 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2-3 ст. ложки сметани;
  • 1 ч. ложка соди.
  • 3-4 ст. ложки олії;
  • 70-80 г вершкового масла;
  • борошно – скільки візьме тісто.

Зберігайте смачну підбірку та не забудьте поділитися з друзями. Смачного!

Джерело