
Мариновані баклажани в кисло-солодкому соусі – рецепт
Складові:
- 3-4 баклажана
- 2 ст. л. оливкової або соняшникової олії
- 1 ч. л. меду
- 3 ст. л. лимонного соку
- 3 ст. л. соєвого соусу
- пучок зелені на вибір
Рецепт приготування:
- Баклажани нарізати кубиками (середнього розміру). Посолити, залишити на декілька хвилин, щоб забрати гіркоту. Промити.
- Викласти на тарілку і відправити в мікрохвильовку. «Готувати» до м’якості. Також баклажани можна запекти в духовці кілька хвилин.
- У глибокій мисці змішати олію, соєвий соус, мед і лимонний сік. За бажанням можна додати гострий перець або часник.
- Баклажани з’єднати з соусом, перемішати і залишити на 5 хвилин. Зелень подрібнити і додати до закуски.
