16 СМАЧНИХ ТА ОРИГІНАЛЬНИХ РЕЦЕПТІВ З БАКЛАЖАНАМИ

16 смачних та оригінальних рецептів із баклажанів, які можна легко та швидко приготувати вдома чи на природі.

1. САЛАТ З БАКЛАЖАНАМИ, БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ, ГРАНАТОМ І ГОСТРО-СОЛОДКОЮ ЗАПРАВКОЮ

1. САЛАТ З БАКЛАЖАНАМИ, БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ, ГРАНАТОМ І ГОСТРО-СОЛОДКОЮ ЗАПРАВКОЮ

Інгредієнти:

  • 1 баклажан;
  • ½ лимона;
  • ½ червоного перцю чилі;
  • ½ столової ложки гранатового соку;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль за смаком;
  • 4 помідори черрі;
  • кілька гілочок зеленої цибулі;
  • ½ червоного болгарського перцю;
  • ½ зеленого болгарського перцю;
  • кілька гілочок м’яти;
  • ½ граната.

Спосіб приготування:

Зробіть на баклажані кілька проколів ножем або виделкою і покладіть на застелене фольгою деко. Запікайте при температурі 200°C протягом 45-55 хв, поки шкірочка не поморщиться, а сам овоч не стане дуже м’яким.

Коли баклажан трохи охолоне, очистіть його і перекладіть в друшляк. Злегка натисніть на овоч, щоб з нього вийшов зайвий сік. Потім наріжте його великими кубиками в посудину для салату.

Змішайте сік лимона, очищений від насіння і дрібно нарізаний чилі, гранатовий сік, подрібнений часник, 1½ столової ложки оливкової олії і сіль. Полийте половиною цієї заправки баклажан.

Покладіть четвертинки помідорів, подрібнену цибулю і нарізані дрібними кубиками перці. Додайте рештки заправки і перемішайте. Прикрасьте салат подрібненою м’ятою і зернами граната і не забудьте про оливкову олію.

2. БАКЛАЖАНИ НА МАНГАЛІ З ЛИМОННИМ СОКОМ, ФЕТОЮ І БАЗИЛІКОМ

Інгредієнти:

  • 1 зубчик часнику;
  • 4 столові ложки лимонного соку;
  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту;
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком;
  • 1 баклажан;
  • 150-200 г фети;
  • листя базиліку.

Спосіб приготування:

З’єднайте подрібнений часник, 3 столові ложки лимонного соку, масло, оцет, сіль і перець.

Видаліть у баклажанів кінчики і наріжте овочі уздовж тонкими пластинками. Змастіть підготовленою сумішшю. Викладіть на решітку і готуйте по 5-7 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки.

Змішайте фету, подрібнений базилік, лимонний сік і перець. Готові баклажани зніміть з вогню і викладіть на них сирну масу.

Ще рецепти з баклажанів:

Рецепт фаршированих баклажанів по-турецьки

Мариновані баклажани по-новому: смакота неймовірна

Баклажани в сметані “Як гриби” — неймовірна смакота за 15 хвилин

Рататуй – овочева страва французької кухні

Топ-8 страв із баклажанів: найкращі рецепти

Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт

Овочі на грилі за 10 хвилин — рецепт маринаду

За матеріалами