16 смачних та оригінальних рецептів із баклажанів, які можна легко та швидко приготувати вдома чи на природі.
1. САЛАТ З БАКЛАЖАНАМИ, БОЛГАРСЬКИМ ПЕРЦЕМ, ГРАНАТОМ І ГОСТРО-СОЛОДКОЮ ЗАПРАВКОЮ
Інгредієнти:
- 1 баклажан;
- ½ лимона;
- ½ червоного перцю чилі;
- ½ столової ложки гранатового соку;
- 1 зубчик часнику;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль за смаком;
- 4 помідори черрі;
- кілька гілочок зеленої цибулі;
- ½ червоного болгарського перцю;
- ½ зеленого болгарського перцю;
- кілька гілочок м’яти;
- ½ граната.
Спосіб приготування:
Зробіть на баклажані кілька проколів ножем або виделкою і покладіть на застелене фольгою деко. Запікайте при температурі 200°C протягом 45-55 хв, поки шкірочка не поморщиться, а сам овоч не стане дуже м’яким.
Коли баклажан трохи охолоне, очистіть його і перекладіть в друшляк. Злегка натисніть на овоч, щоб з нього вийшов зайвий сік. Потім наріжте його великими кубиками в посудину для салату.
Змішайте сік лимона, очищений від насіння і дрібно нарізаний чилі, гранатовий сік, подрібнений часник, 1½ столової ложки оливкової олії і сіль. Полийте половиною цієї заправки баклажан.
Покладіть четвертинки помідорів, подрібнену цибулю і нарізані дрібними кубиками перці. Додайте рештки заправки і перемішайте. Прикрасьте салат подрібненою м’ятою і зернами граната і не забудьте про оливкову олію.
2. БАКЛАЖАНИ НА МАНГАЛІ З ЛИМОННИМ СОКОМ, ФЕТОЮ І БАЗИЛІКОМ
Інгредієнти:
- 1 зубчик часнику;
- 4 столові ложки лимонного соку;
- 1 столова ложка рослинної олії;
- 1 чайна ложка бальзамічного оцту;
- сіль, мелений чорний перець – за смаком;
- 1 баклажан;
- 150-200 г фети;
- листя базиліку.
Спосіб приготування:
З’єднайте подрібнений часник, 3 столові ложки лимонного соку, масло, оцет, сіль і перець.
Видаліть у баклажанів кінчики і наріжте овочі уздовж тонкими пластинками. Змастіть підготовленою сумішшю. Викладіть на решітку і готуйте по 5-7 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки.
Змішайте фету, подрібнений базилік, лимонний сік і перець. Готові баклажани зніміть з вогню і викладіть на них сирну масу.
Ще рецепти з баклажанів:
Баклажани в сметані “Як гриби” — неймовірна смакота за 15 хвилин
Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт