
Такі сирні млинці в нашій родині всі дуже люблять. Рецепт досить старий, перевірений роками, він завжди чудово виходить. Можна подавати млинці з варенням, медом, шоколадом або просто зі сметаною.
Інгредієнти:
- сир, 200 г;
- кефір, 500 г;
- сода і сіль по 1 ч.л.;
- цукор, 1 – 2 ст.л.;
- ванілін за смаком і за бажанням;
- яйце, 1 шт.;
- борошно, 450 – 500 г
Процес приготування:
- Змішуємо сир з кефіром, сіллю, содою і цукром, добре перемішуємо.
- Додаємо яйце і ванілін за смаком, перемішуємо.
- Борошно просіваємо і частинами всипаємо.
- Тісто має бути м’яким, липким, але не забитим борошном, тому багато не додавайте.
- Ділимо тісто на 8 шматочків.
- Розкачуємо шматочки в невеликі коржі.
- Розігріваємо трохи олії і обсмажуємо коржі з двох сторін до рум’яної скоринки.
Коржі можна змащувати вершковим маслом і подавати зі сметаною або варенням.
