5 рецептів низькокалорійних салатів з морквою: приготування займає хвилини, а користь для організму – величезна

5 рецептів низькокалорійних салатів з морквою: приготування займає хвилини, а користь для організму – величезна
5 рецептів низькокалорійних салатів з морквою: приготування займає хвилини, а користь для організму – величезна

Морква – це джерело корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Якщо вживати цей овоч щодня, можна знизити рівень холестерину, запобігти розвитку атеросклерозу, інсульту і інфаркту, а також зміцнити імунітет. Салати з морквою – відмінна їжа для схуднення та оздоровлення всього організму. Тим більше, виявляється, натерта на дрібній тертці морква є більш корисною.

Ми зібрали для вас найсмачніші і корисні салати з моркви. Заправляйте їх олією, сметаною або йогуртом – так каротин, яким багата морква, краще засвоїться, і ви отримаєте максимум енергії і корисних речовин.

Морквяний салат з яйцем

Інгредієнти:

  • 4-5 морквин середнього розміру
  • 5-6 варених яєць
  • 2-3 зуб. часнику
  • 1-2 ст. л. сметани або натурального йогурту
  • 1 дрібка солі
  • Зелень за смаком

Як приготувати?

1. Використайте для натирання моркви тертку з середніми отворами.

2. На тому ж боці натріть яйце (можна порізати дрібними кубиками).

3. Вичавіть часник.

4. Додайте солі й заправки. Перемішайте. Смачного!

Салат з моркви та капусти

Інгредієнти:

  • 1-2 середні морквини
  • 1/4 частина середнього качана білокачанної капусти
  • Зелена цибуля за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • 1 ст. л. нерафінованої олії

Як приготувати?

1. Поріжте капусту, помніть її руками до м’якості, посоліть.

2. Натріть моркву на боці тертки з найбільшими отворами.

3. Дрібно поріжте цибулю (можна обирати ріпчасту замість зеленої).

4. Додайте спецій, олії. Перемішайте. Смачного!

Солодкий салат з моркви, родзинками та горіхами

5 рецептів низькокалорійних салатів з морквою: приготування займає хвилини, а користь для організму – величезна
5 рецептів низькокалорійних салатів з морквою: приготування займає хвилини, а користь для організму – величезна

Інгредієнти:

  • 2 середні морквини
  • 100 г родзинок
  • 100 г волоських горіхів
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 100 г йогурту
  • Мелена кориця на кінчику ложки

Як приготувати?

1. Залийте заздалегідь родзинки окропом і залиште настоюватись на 10 хвилин до розпарювання. 

2. Моркву натріть на дрібній тертці. Горіхи подрібніть.

3. Займіться соусом: змішайте мед, сік лимона і корицю. Наприкінці влийте йогурт.

4. Заправте салат соусом. Залиште охолоджувати на 15 хвилин в холодильнику. Смачного!

Салат «По-французьки»

Інгредієнти:

  • 2 середні морквини
  • 2 кисло-солодких яблука
  • 3 зварених круто яйця
  • 100 г твердого сиру 17% – ї жирності
  • 1/4 ріпчастої цибулі
  • 2-3 зуб. часнику
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • йогурт за смаком

Як приготувати?

1. Натріть на однаковій терці яйця, відварену моркву і очищені яблука, а також сир.

2. Дрібно наріжте часник.

3. Цибулю також наріжте на дуже дрібні частинки, ошпарте окропом, а після цього помістіть в крижану воду. Залиште на 3 хвилини, перемістіть в сито. тепер цибулька не матиме гіркоти.

4. Розпочинайте викладати салат шарами: 1-й шар – цибуля, 2-й шар – яблуко, 3-й шар – яйце, 4-й шар – морква + часник, 5-й шар – сир. Шари, звісно, між собою чергуйте.

5. Додайте йогурт.

6. Залиште в холодильнику на півтори години для настоювання. Смачного!

Легкий салат для здоров’я і фігури

 

Інгредієнти:

  • 1 велика морква
  • 1 зелене яблуко
  • 1 апельсин
  • 1/6 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меду

Як приготувати?

1. Натріть моркву (обирайте найбільші дірки на тертці).

2. Яблуко наріжте часточками.

3. Очистьте апельсин. поріжте кубиками.

4. Додайте корицю та мед, добре перемішайте. (можна додавати горіхи та родзинки).

Читайте також:

8 рецептів салатів з моркви: на свято і щодень