5 рецептів, після яких ви полюбите КАБАЧКИ

5 рецептів, після яких ви полюбите КАБАЧКИ
5 рецептів, після яких ви полюбите КАБАЧКИ

1. Кабачкова ікра на раз-два-три!

  • Кабачок (бажано молодий) – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Морква 1-2 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт. (Можна не додавати)
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 700 г ікри, приготовлену таким способом, я довго не зберігаю. Максимум тиждень в холодильнику.

2. Ніжна запіканка з кабачків і курячого фаршу

  • Кабачок – 2 шт. (700-750 г)
  • Фарш курячий – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт. (Якщо великий – тоді візьміть половинку)
  • Сир твердий – 60 г
  • Кріп
  • Сметана – 2 ч.л.
  • Олія -2 ч.л.
  • Часник сухий (гранульований) – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений (краще суміш перців)
  • Сіль

Я взяла 2 невеликих форми діаметром 20 см, але можна, звичайно, готувати все в одній формі.

3. Найшвидша закуска з кабачків

  • Кабачок (молодий)
  • Сир
  • Сіль

4. Кабачки мариновані без стерилізації!

З розрахунку на 3 літрових баночки:

  • Кабачки приблизно 1,8 кг
  • Кріп
  • Часник
  • Гвоздика
  • Лавровий лист
  • Перець (горошком)

Для розсолу:

  • Вода – 1,5 л
  • Цукор – 190 г
  • Сіль – 70 г
  • Оцет 9% – 190 мл

5. Кабачкова ікра на зиму

  • Кабачки – 2 кг
  • Морква – 500 г
  • Цибуля – 500 г
  • Помідори – 600 г
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Олія – ​​100 мл
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Оцет 9% – 60 мл
  • Сіль – 0,5 ст.л.

З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 2,2 л готової ікри. ВАЖЛИВО! Ікру можна перебити блендером, але після цього її потрібно прокип’ятити не менше 5 хвилин. Банки і кришки обов’язково повинні бути стерильними! Закрити, перевернути догори дном і дати охолонути під теплою ковдрою. Тоді ікра добре зберігається навіть при кімнатній температурі.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!