
1. Кабачкова ікра на раз-два-три!
- Кабачок (бажано молодий) – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Перець солодкий – 1 шт. (Можна не додавати)
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений
- Олія соняшникова – 3 ст.л.
З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 700 г ікри, приготовлену таким способом, я довго не зберігаю. Максимум тиждень в холодильнику.
2. Ніжна запіканка з кабачків і курячого фаршу
- Кабачок – 2 шт. (700-750 г)
- Фарш курячий – 500 г
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець солодкий – 1 шт. (Якщо великий – тоді візьміть половинку)
- Сир твердий – 60 г
- Кріп
- Сметана – 2 ч.л.
- Олія -2 ч.л.
- Часник сухий (гранульований) – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений (краще суміш перців)
- Сіль
Я взяла 2 невеликих форми діаметром 20 см, але можна, звичайно, готувати все в одній формі.
3. Найшвидша закуска з кабачків
- Кабачок (молодий)
- Сир
- Сіль
4. Кабачки мариновані без стерилізації!
З розрахунку на 3 літрових баночки:
- Кабачки приблизно 1,8 кг
- Кріп
- Часник
- Гвоздика
- Лавровий лист
- Перець (горошком)
Для розсолу:
- Вода – 1,5 л
- Цукор – 190 г
- Сіль – 70 г
- Оцет 9% – 190 мл
5. Кабачкова ікра на зиму
- Кабачки – 2 кг
- Морква – 500 г
- Цибуля – 500 г
- Помідори – 600 г
- Гострий перець – 1 шт.
- Олія – 100 мл
- Цукор – 4 ст.л.
- Оцет 9% – 60 мл
- Сіль – 0,5 ст.л.
З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 2,2 л готової ікри. ВАЖЛИВО! Ікру можна перебити блендером, але після цього її потрібно прокип’ятити не менше 5 хвилин. Банки і кришки обов’язково повинні бути стерильними! Закрити, перевернути догори дном і дати охолонути під теплою ковдрою. Тоді ікра добре зберігається навіть при кімнатній температурі.