
Салати без майонезу: рецепти смачних та легких салатів до святкового столу
- Салат по-грузинськи
- квасоля консервована або відварена – 1 банка (500 мл)
- м’ясо відварене (свинина, яловичина) – 200 г
- солодкий перець (великий) – 1 шт.
- цибуля червона (середня) – 1 шт.
- петрушка (кінза) – 1 пучок
- оцет яблучний – 2 ст. л.
- олія оливкова – 2 ст. л.
- часник – 2 зубчики
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
2. Салат «П’ятихвилинка»
- горошок консервований – 350 г
- балик зі свинини – 200 г
- огірок свіжий – 1 шт.
- цибуля, кріп
- йогурт густий – 2 ст. л.
- перець чорний мелений – на смак
- сіль – на смак
3. Салат «Смакота» з селери та квасолею
- селера коренева – 500 г
- квасоля консервована – 1 банка (400 мл)
- цибуля – 1 шт.
- горіхи волоські – 50 г
- петрушка – 1 пучок
- лимонний сік – 1 ст. л.
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- олія – для смаження
4. Салат з капустою та маринованими опеньками
- капуста білокачанна – 700 г
- цибуля зелена – 1 великий
- пучок морква – 1 шт.
- петрушка свіжа – 1 великий пучок
- огірок свіжий – 2 шт.
- горошок консервований – 1 банка (500 мл)
- гриби мариновані – 1 банка (500 мл)
- часник – 2 зубчики
- оцет яблучний – 3 ст. л.
- олія – 5 ст. л.
- перець чорний мелений
- сіль – 1/2 ст. л.
5. Салат з капусти та кукурудзи
- капуста – 1/2 качана
- кукурудза консервована – 1 банка
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- кріп – 1 пучок
Заправка:
- олія – 4 ст. л.
- лимонний сік (яблучний оцет) – 2 ст. л.
- гірчиця – 1 ч. л.
- сіль – 1/2 ч. л.