5 шарів чистого задоволення: болгарський яблучний пиріг без тіста

5 шарів чистого задоволення: болгарський яблучний пиріг без тіста
5 шарів чистого задоволення: болгарський яблучний пиріг без тіста

Випічка з яблуками – це завжди смачно. А коли ви готуєте, на кухні витає просто неймовірний аромат. Якщо вам здається, що ви вже випробували всі рецепти випічки з яблуками, то ми вас здивуємо. Цей пиріг називають у народі «Три склянки». Готується він дуже просто і швидко.

А щоб вийшло особливо смачно, вибирайте кислі сорти яблук.

Інгредієнти:

  • 1 скл. борошна;
  • 1 скл. цукру;
  • 1 скл. манки;
  • 900 г яблук;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 130 г вершкового масла;
  • 15 г ванільного цукру.

Як готувати:

  1. У просіяне борошно додайте розпушувач, перемішайте. Потім всипте цукор, манку, корицю і ванільний цукор. Розділіть суміш на 3 частини.
  2. Очистіть яблука від шкірки і серцевини, натріть на великій тертці і розділіть навпіл.
  3. Застеліть форму для випічки пергаментним папером. Розподіліть по дну одну частину тіста, викладіть половину яблук. Знову – суху суміш і яблука.
  4. Засипте все зверху сумішшю, яка залишилася, і покрийте пиріг вершковим маслом, натертим на великій тертці.
  5. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин. Відтак вимкніть газ і залиште пиріг ще на 10 хвилин.

    Однієї порції буде мало: ніжний болгарський пиріг з яблуками
    Однієї порції буде мало: ніжний болгарський пиріг з яблуками

Такий пиріг можна прикрасити подрібненими горіхами або шоколадом. Тоді він буде ще смачнішим, а виглядати – ще ефектніше. Спробуйте!

За матеріалами