
Випічка з яблуками – це завжди смачно. А коли ви готуєте, на кухні витає просто неймовірний аромат. Якщо вам здається, що ви вже випробували всі рецепти випічки з яблуками, то ми вас здивуємо. Цей пиріг називають у народі «Три склянки». Готується він дуже просто і швидко.
А щоб вийшло особливо смачно, вибирайте кислі сорти яблук.
Інгредієнти:
- 1 скл. борошна;
- 1 скл. цукру;
- 1 скл. манки;
- 900 г яблук;
- 1 ч. л. кориці;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 130 г вершкового масла;
- 15 г ванільного цукру.
Як готувати:
- У просіяне борошно додайте розпушувач, перемішайте. Потім всипте цукор, манку, корицю і ванільний цукор. Розділіть суміш на 3 частини.
- Очистіть яблука від шкірки і серцевини, натріть на великій тертці і розділіть навпіл.
- Застеліть форму для випічки пергаментним папером. Розподіліть по дну одну частину тіста, викладіть половину яблук. Знову – суху суміш і яблука.
- Засипте все зверху сумішшю, яка залишилася, і покрийте пиріг вершковим маслом, натертим на великій тертці.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин. Відтак вимкніть газ і залиште пиріг ще на 10 хвилин.
Однієї порції буде мало: ніжний болгарський пиріг з яблуками
Такий пиріг можна прикрасити подрібненими горіхами або шоколадом. Тоді він буде ще смачнішим, а виглядати – ще ефектніше. Спробуйте!