
Дієта – не привід відмовлятися від смачних салатів. Ми пропонуємо чудову підбірку легких салатів, які не шкодять фігурі. Готуються вони дуже швидко, а інгредієнти – прості і недорогі.
Інгредієнти:
- огірок – 1 шт.;
- куряче філе -100 г;
- капуста білокачана – 150 г;
- йогурт нежирний для заправки.
Як готувати:
- Капусту тонко поріжте.
- Куряче філе відваріть, можна приготувати у пароварці.
- Поріжте філе невеликими кубиками. Огірок – також кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти, перемішайте, заправте йогуртом.
- Сіль, перець – за смаком!
2. Французький салат шарами

Продукти:
- 1 яйце;
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- 1 зубчик часнику;
- 2 яблука;
- 50 г нежирного твердого сиру.
Як готувати:
- Натріть на тертці варене яйце, моркву, яблуко, сир.
- Часник пропустіть через прес.
- Цибулю наріжте кубиками, залийте окропом, потім опустіть у льодяну воду на 3 хвилини. Дайте воді стекти.
- Викладайте салат шарами:
- 1 шар – цибуля;
- 2 шар – яблуко;
- 3 шар яйце;
- 4 шар – морква і часник;
- 5 шар – сир.
- Якщо інгредієнти ще залишились, можна повторити шари.
- Заправте салат натуральним йогуртом.
- Поставте в холодильник хоча б на годину, щоб салат настоявся.
3. Легкий салат з куркою

Продукти:
- 1 помідор;
- 1 огірок;
- 200 г курячої грудки;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- листя салату за смаком;
- 1 зубчик часнику;
- сіль, перець за смаком;
- оливкова олія за смаком.
Як готувати:
- Грудку нарізаємо невеликими шматочками, солимо, видавлюємо часник і маринуємо в соєвому соусі протягом 20 хвилин.
- Обсмажуємо курочку на сковороді на самому сильному вогні з двох сторін до появи скоринки.
- Листя салату промиваємо і просушуємо. Можна їх трохи нарвати руками.
- Огірок ріжемо півкільцями і кладемо до листя салату.
- Помідори нарізаємо довільно і додаємо в салатницю.
- За смаком солимо, перчимо, додаємо оливкову олію, перемішуємо і зверху кладемо шматочки курки і подаємо до столу.
4. Легкий салат шарами

Продукти( на 1 порцію):
- 1 тертий огірок;
- шматочок відвареної курячої грудки;
- 1 помідор, очищений від шкірки;
- 2 яйця (шар білка, шар жовтка);
- 1 ч. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
- Все подрібнюємо і викладаємо шарами.
- Зверху – кілька крапель лимонного соку і оливкової олії.
- Цей салат гарно виглядає у келихах або великих склянках.
5. Легкий салат з куркою, морквою і зеленим горошком

Продукти:
- 250 г відвареного курячого м’яса;
- 100 г консервованого зеленого горошку;
- 100 г відвареної моркви;
- 3-4 ст. л. натурального йогурту;
- сіль.
Як готувати:
- Куряче м’ясо і моркву наріжте кубиками.
- Додайте зелений горошок, посоліть
- Заправте натуральним йогуртом.
Зберігайте цю чудову підбірку, діліться з друзями. Адже строга дієта може бути смачною!