5 святкових салатів з шампіньйонами. Кожна страва тішить око й неймовірно смакує!

5 святкових салатів з шампіньйонами. Кожна страва тішить око й неймовірно смакує!
5 святкових салатів з шампіньйонами. Кожна страва тішить око й неймовірно смакує!

Салати з печерицями дуже популярні. Адже вони ситні та гарно виглядають.  Крім того, гриби поєднуються з різними складниками: м`ясо, різні овочі, сир, зелень – обирайте, що подобається найбільше.

Салат з печерицями – завжди вдала ідея для святкового столу.

Салат з куркою і шампіньйонами

Салат з куркою і шампіньйонами
Салат з куркою і шампіньйонами

Інгредієнти:

  • 1 куряча гомілка;
  • 150 г шампіньйонів;
  • 1 ст. л. домашнього майонезу;
  • 5 помідорів чері;
  • 200 г пекінської капусти;
  • 1,5 ст. л. волоських горіхів;
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці;
  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • 30 г твердого сиру;
  • спеції за смаком.

Як готувати:

  1. Щоб приготувати салат з куркою й печерицями, натріть курячу гомілку спеціями і запечіть до готовності при температурі 180 °С. Наріжте великими шматочками.
  2. Поріжте гриби пластинками. Обсмажте їх на оливковій олії до рум’яності.
  3. Нашаткуйте капусту, а помідори розріжте навпіл.
  4. Окремо змішайте майонез і гірчицю. Дрібно натріть сир.
  5. Заправте гриби, м’ясо і помідори гірчично-майонезною заправкою, посипте сиром й подрібненими горіхами.

Салат з огірком і шампіньйонами

Салат з огірком і шампіньйонами
Салат з огірком і шампіньйонами

Інгредієнти:

  • 200 г шампіньйонів;
  • 2 огірки;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. домашнього майонезу;
  • соняшникова олія за смаком;
  • спеції за смаком.

Як готувати:

  1. Розріжте гриби на чотири частини. Обсмажте на олії.
  2. Зваріть яйця, очистіть і наріжте великими шматками
  3. Огірок очищувати не треба, лише наріжте теж великими шматками.
  4. Змішайте, заправте майонезом і спеціями.

Салат з сиром і шампіньйонами

Салат з сиром і шампіньйонами
Салат з сиром і шампіньйонами

Інгредієнти:

  • 250 г шинки;
  • 300 г шампіньйонів;
  • 100 г твердого сиру;
  • 80 г консервованої кукурудзи;
  • 120 г консервованої квасолі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. домашнього майонезу;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • соняшникова олія за смаком;
  • спеції за смаком

Як готувати:

  1. Наріжте шинку соломкою, гриби – пластинками, сир натріть на дрібній терці, а часник пропустіть через прес.
  2. Окремо обсмажте гриби й шинку.
  3. Змішайте обсмажені продукти з кукурудзою, квасолею, сиром, часником.
  4. Заправте гірчицею, майонезом і спеціями.
  5. Подавайте до столу

Салат з морквою і шампіньйонами

Салат з морквою і шампіньйонами
Салат з морквою і шампіньйонами

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе;
  • 3 огірки;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • 350 г маринованих шампіньйонів;
  • 3 ст. л. домашнього майонезу;
  • спеції за смаком.

Як готувати:

  1. Зваріть філе в підсоленій воді. Наріжте тонкою соломкою.
  2. Також соломкою наріжте огірок, а гриби пластинками.
  3. Візьміть плоску тарілку. Викладіть на дно м’ясо і змастіть його майонезом.
  4. Далі шари йдуть в такій послідовності: гриби, майонез, огірки, майонез, огірки, майонез, морква.

Салат з печерицями та крабовими паличками

Салат з печерицями та крабовими паличками
Салат з печерицями та крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 1 огірок;
  • 150 г крабових паличок;
  • півпучка зеленої цибулі;
  • півморкви;
  • 100 г шампіньйонів;
  • 100 г консервованої кукурудзи;
  • 1 ст. л. домашнього майонезу;
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці;
  • спеції за смаком;
  • соняшникова олія за смаком.

Як готувати:

  1. Зваріть моркву і яйце.
  2. Подрібніть цибулю, огірок наріжте соломкою, а моркву натріть на терці.
  3. Сирі шампіньйони і яйця наріжте кубиком, а крабові палички – великими шматочками.
  4. Злегка обсмажте печериці й перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала олію.
  5. Змішайте все, заправте майонезом, гірчицею і спеціями.

Ми впевнені, що ця підбірка виручить вас не один раз. Адже кожен салат дуже смачний та ефектно виглядає. Зберігайте та діліться з друзями!

Джерело