“Стіжки” з м’ясного фаршу – це цікаве поєднання м’ясних і овочевих продуктів в одній страві. Дуже ситний варіант котлет, яким гарнір вже не буде потрібен. Стіжки – страва, досить проста у приготуванні.
Інгредієнти:
- фарш м’ясний – 0,5 кг;
- яйця – 2-3 штуки;
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- картопля – 3-4 штуки;
- твердий сир – 200 г;
- сіль, перець мелений – за смаком,
- домашній майонез або подібний йому соус.
Рецепт приготування:
Цибулю дрібно нарізати, відварені яйця, картоплю і сир натерти на грубій тертці.
На змащене олією деко викласти круглі коржі з сирого м’ясного фаршу, посолити і поперчити. На кожен коржик з фаршу покласти шар цибулі. Потім викласти шарами терті яйця і терту сиру картоплю.
Останній шар начинки – це тертий сир. Кожен стіжок полити 1 столовою ложкою соусу (або майонезу). Запікати стіжки в розігрітій духовці при 180 – 200º близько 40 хвилин. За бажанням, можна ще раз посипати сиром.
Подавати стіжки потрібно гарячими з овочами:
Надзвичайно смачно та корисно — запечені овочі в лимонному маринаді