500 г фаршу, трохи сирої картоплі і дуже смачна страва готова! Рецепт

“Стіжки” з м’ясного фаршу – це цікаве поєднання м’ясних і овочевих продуктів в одній страві. Дуже ситний варіант котлет, яким гарнір вже не буде потрібен. Стіжки – страва, досить проста у приготуванні.

Інгредієнти:

  • фарш м’ясний – 0,5 кг;
  • яйця – 2-3 штуки;
  • цибуля ріпчаста –  1-2 шт.
  • картопля – 3-4 штуки;
  • твердий сир – 200 г;
  • сіль, перець мелений – за смаком,
  • домашній майонез або подібний йому соус.

Рецепт приготування:

Цибулю дрібно нарізати, відварені яйця, картоплю і сир натерти на грубій тертці.

На змащене олією деко викласти круглі коржі з сирого м’ясного фаршу, посолити і поперчити. На кожен коржик з фаршу покласти шар цибулі. Потім викласти шарами терті яйця і терту сиру картоплю.

Останній шар начинки – це тертий сир. Кожен стіжок полити 1 столовою ложкою соусу (або майонезу). Запікати стіжки в розігрітій духовці при 180 – 200º близько 40 хвилин. За бажанням, можна ще раз посипати сиром.

Подавати стіжки потрібно гарячими з овочами:

Надзвичайно смачно та корисно — запечені овочі в лимонному маринаді