
Жінки часто думають, що яблука в духовці — суто дієтична страва. Якщо хочете одержати максимальну користь від цих плодів, споживайте їх сирими та в розпал сезону. А ще з цих фруктів вдаються дуже апетитні яблучні десерти.
Навіть знаменитості полюблять розвантажувальні дні на запечених яблуках. Наша добірка рецептів допоможе вам приготуватися до зими, навіть якщо худнути не хочете, а бажаєте розвантажити організм.
Пропонуємо найсмачніші рецепти запечених яблук. До того ж ці страви ще й дуже поживні!
Яблука з чорносливом і сметаною Продукти:
- 50 г чорносливу;
- 3 ст. л. сметани;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 5 яблук.
Як готувати:
- Чорнослив промийте і залийте окропом на 15 хвилин. Далі дрібно його наріжте і змішайте зі сметаною і цукром.
- З яблук зріжте верхівки, виберіть серцевинку.
- Застеліть деко фольгою і викладіть на нього яблука.
- Начиніть їх чорносливом зі сметаною і цукром.
- Запікайте десерт півгодини при 180 градусах.
Яблука в карамелі
- 7 яблук;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 2 ч. л. кориці;
- 0,5 ч. л. солі;
- 3 ст. л. борошна;
- 330 г коричневого цукру;
- 115 г вершкового масла;
- 100 г білого цукру.
Як готувати:
- Яблука очистьте від шкірки та серцевини, поріжте їх великими кубиками.
- Збризніть кубики лимонним соком, додайте ложку кориці, сіль, 2 ложки борошна і 220 г коричневого цукру. Перемішайте все і викладіть у форму.
- Вершкове масло наріжте шматочками та змішайте його з борошном, білим цукром, залишками коричневого цукру і корицею. Цією сумішшю рівномірно покрийте яблука
- Випікайте 40-45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Карамель має затвердіти, а яблука, навпаки, розм’якнути.
- Перед подачею трохи остудіть.
- Можна додати кульку морозива.
Яблука з вівсянкою і горіхами
Продукти:
- 4 яблука;
- 120 г вершкового масла;
- 4 ст. л. вівсяних пластівців;
- 4 ст. л. коричневого цукру;
- 3 ст. л. волоських горіхів;
- 1 ч. л. кориці;
- 0,25 ч. л. меленого мускатного горіха;
- дрібка солі.
Як готувати
- Зріжте верхівку яблук, очистьте їх від серцевин.
- Розм’якшене масло змішайте з вівсяними пластівцями, цукром, подрібненими волоськими горіхами, корицею, мускатним горіхом і дрібкою солі.
- Цією начинкою наповніть яблука. Покладіть їх у форму для запікання і накрийте фольгою.
- Запікайте в розігрітій до 190 °C духовці пів години.
- Далі зніміть фольгу і готуйте ще 20 хвилин.
Яблука з сиром і безе
Продукти:
- 4 яблука;
- 0,5 банана;
- 100 г сиру;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 яєчний білок.
Як готувати:
- Зріжте у яблук верхівки, виріжте серцевини та викладіть фрукти на деко.
- Сир з бананом збийте блендером до однорідності.
- Цією сумішшю наповніть яблука і присипте їх столовою ложкою цукру.
- Запікайте в розігрітій до 180 °C духовці 10 хвилин.
- Білок збийте міксером. В процесі додавайте до нього цукор, що залишився.
- Кулінарну «хмарку» розкладіть поверх кожного яблука.
- Запікайте при температурі 120 градусів ще 15-20 хвилин.
Яблука з курагою
Продукти:
- 100 г коричневого цукру;
- 50 г білого цукру;
- 80 мл води;
- 4 яблука;
- 100 г кураги;
- 0,5 ч. л. меленої кориці;
- 0,5 ч. л. меленого імбиру;
- 1 ст. л. вершкового масла.
Як готувати:
- Білий цукор і воду змішайте і перелийте в форму для запікання.
- Зріжте верхівку з яблук, очистьте фрукти від м’якоті.
- Коричневий цукор, корицю та імбир змішайте з курагою, порізаною кубиками.
- Цією сумішшю наповніть яблука, а потім перекладіть їх в сироп у формі.
- На кожне яблучко покладіть невеликий шматочок масла.
- Запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40-50 хвилин.
- Полийте готові яблука сиропом перед самою подачею.
Яблука в горіховому паніруванні з родзинками
Продукти:
- 50 г родзинок;
- 50 мл рому;
- 4 яблука;
- 1 лимон;
- 30 г мигдалю;
- 30 г волоських горіхів;
- 30 г фундука;
- 60 г коричневого цукру;
- 1 ч. л. кориці;
- 60 г вершкового масла;
- 4 палички кориці.
Як готувати:
- Родзинки замочіть в ромі або коньяку.
- Яблука очистьте від серцевини та полийте соком лимону.
- Подрібніть всі горіхи та змішайте. Також додайте до них половину цукру і мелену корицю.
- Яблука змастіть частиною м’якого масла і ретельно обкатайте в горіхах.
- Форму для запікання також змастіть маслом.
- Викладіть на неї яблука.
- Родзинки, цукор, що залишився і приблизно 20 г масла перемішайте.
- Сумішшю начиніть яблука, а також вставте всередину по паличці кориці.
- Запікайте страву в розігрітій до 180 °C духовці пів години.
Цікаво, з такими смачними начинками запечені яблука зовсім не втрачають своїх корисних властивостей. А ще такі страви стануть прекрасним поживним сніданком для людей, які звикли до здорової їжі. Зберігайте смачні рецепти і не забудьте поділитися з друзями!