6 найсмачніших рецептів з яблуками в духовці. З вівсянкою і сухофруктами – на сніданок, а з безе – на вечерю

6 найсмачніших рецептів з яблуками в духовці. З вівсянкою і сухофруктами - на сніданок, а з безе - на вечерю
6 найсмачніших рецептів з яблуками в духовці. З вівсянкою і сухофруктами - на сніданок, а з безе - на вечерю

Жінки часто думають, що яблука в духовці — суто дієтична страва. Якщо хочете одержати максимальну користь від цих плодів, споживайте їх сирими та в розпал сезону. А ще з цих фруктів вдаються дуже апетитні яблучні десерти.

Навіть знаменитості полюблять розвантажувальні дні на запечених яблуках. Наша добірка рецептів допоможе вам приготуватися до зими, навіть якщо худнути не хочете, а бажаєте розвантажити організм.

Пропонуємо найсмачніші рецепти запечених яблук. До того ж ці страви ще й дуже поживні!

Яблука з чорносливом і сметаною      Продукти:

  • 50 г чорносливу;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • 5 яблук.

Як готувати:

  1. Чорнослив промийте і залийте окропом на 15 хвилин. Далі дрібно його наріжте і змішайте зі сметаною і цукром.
  2. З яблук зріжте верхівки, виберіть серцевинку.
  3. Застеліть деко фольгою і викладіть на нього яблука.
  4. Начиніть їх чорносливом зі сметаною і цукром.
  5. Запікайте десерт півгодини при 180 градусах.

 Яблука в карамелі

Продукти:

  • 7 яблук;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ч. л. кориці;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 330 г коричневого цукру;
  • 115 г вершкового масла;
  • 100 г білого цукру.

Як готувати:

  1. Яблука очистьте від шкірки та серцевини, поріжте їх великими кубиками.
  2. Збризніть кубики лимонним соком, додайте ложку кориці, сіль, 2 ложки борошна і 220 г коричневого цукру. Перемішайте все і викладіть у форму.
  3. Вершкове масло наріжте шматочками та змішайте його з борошном, білим цукром, залишками коричневого цукру і корицею. Цією сумішшю рівномірно покрийте яблука
  4. Випікайте 40-45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Карамель має затвердіти, а яблука, навпаки, розм’якнути.
  5. Перед подачею трохи остудіть.
  6. Можна додати кульку морозива.

Яблука з вівсянкою і горіхами

Продукти:

  • 4 яблука;
  • 120 г вершкового масла;
  • 4 ст. л. вівсяних пластівців;
  • 4 ст. л. коричневого цукру;
  • 3 ст. л. волоських горіхів;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 0,25 ч. л. меленого мускатного горіха;
  • дрібка солі.

Як готувати

  1. Зріжте верхівку яблук, очистьте їх від серцевин.
  2. Розм’якшене масло змішайте з вівсяними пластівцями, цукром, подрібненими волоськими горіхами, корицею, мускатним горіхом і дрібкою солі.
  3. Цією начинкою наповніть яблука. Покладіть їх у форму для запікання і накрийте фольгою.
  4. Запікайте в розігрітій до 190 °C духовці пів години.
  5. Далі зніміть фольгу і готуйте ще 20 хвилин.

Яблука з сиром і безе

Продукти:

  • 4 яблука;
  • 0,5 банана;
  • 100 г сиру;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 яєчний білок.

Як готувати:

  1. Зріжте у яблук верхівки, виріжте серцевини та викладіть фрукти на деко.
  2. Сир з бананом збийте блендером до однорідності.
  3. Цією сумішшю наповніть яблука і присипте їх столовою ложкою цукру.
  4. Запікайте в розігрітій до 180 °C духовці 10 хвилин.
  5. Білок збийте міксером. В процесі додавайте до нього цукор, що залишився.
  6. Кулінарну «хмарку» розкладіть поверх кожного яблука.
  7. Запікайте при температурі 120 градусів ще 15-20 хвилин.

Яблука з курагою

Продукти:

  • 100 г коричневого цукру;
  • 50 г білого цукру;
  • 80 мл води;
  • 4 яблука;
  • 100 г кураги;
  • 0,5 ч. л. меленої кориці;
  • 0,5 ч. л. меленого імбиру;
  • 1 ст. л. вершкового масла.

Як готувати:

  1. Білий цукор і воду змішайте і перелийте в форму для запікання.
  2. Зріжте верхівку з яблук, очистьте фрукти від м’якоті.
  3. Коричневий цукор, корицю та імбир змішайте з курагою, порізаною кубиками.
  4. Цією сумішшю наповніть яблука, а потім перекладіть їх в сироп у формі.
  5. На кожне яблучко покладіть невеликий шматочок масла.
  6. Запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40-50 хвилин.
  7. Полийте готові яблука сиропом перед самою подачею.

Яблука в горіховому паніруванні з родзинками

Продукти:

  • 50 г родзинок;
  • 50 мл рому;
  • 4 яблука;
  • 1 лимон;
  • 30 г мигдалю;
  • 30 г волоських горіхів;
  • 30 г фундука;
  • 60 г коричневого цукру;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 60 г вершкового масла;
  • 4 палички кориці.

Як готувати:

  1. Родзинки замочіть в ромі або коньяку.
  2. Яблука очистьте від серцевини та полийте соком лимону.
  3. Подрібніть всі горіхи та змішайте. Також додайте до них половину цукру і мелену корицю.
  4. Яблука змастіть частиною м’якого масла і ретельно обкатайте в горіхах.
  5. Форму для запікання також змастіть маслом.
  6. Викладіть на неї яблука.
  7. Родзинки, цукор, що залишився і приблизно 20 г масла перемішайте.
  8. Сумішшю начиніть яблука, а також вставте всередину по паличці кориці.
  9. Запікайте страву в розігрітій до 180 °C духовці пів години.

Цікаво, з такими смачними начинками запечені яблука зовсім не втрачають своїх корисних властивостей. А ще  такі страви стануть прекрасним поживним сніданком для людей, які звикли до здорової їжі. Зберігайте смачні рецепти і не забудьте поділитися з друзями!

За матеріалами.