Просте домашнє печиво
Пропонуємо кілька варіантів печива, яке швидко і просто готується.
Печиво за 15 хвилин
Кокосове печиво
Кокос – ситний горіх, який має дуже ніжний і приємний аромат.
Складові:
- 100 г борошна
- 100 г цукру
- 200 г кокосової стружки
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
Приготування:
- Яйця збийте з цукром.
- Додайте кокосову стружку, перемішайте.
- Всипте борошно з розпушувачем, знову перемішайте.
- Приберіть тісто в холодильник на півгодини.
- Змочіть руки водою і сформуйте з тіста печиво.
- Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Яблучне печиво
Зараз є стільки яблук різних сортів! Скористайтеся цим і приготуйте чудовий десерт до чаю.
Складові:
- 120 г цукру
- 2 г ваніліну
- 4 яйця
- 200 г маргарину (масла)
- 500 г борошна
- 3 яблука
- 10 г розпушувача
Приготування:
- Розітріть яйця з цукром і ваніліном. Додайте розтоплений маргарин, перемішайте. Потім додайте борошно, змішане з розпушувачем. Добре все перемішайте.
- Очистіть яблука від шкірки, наріжте кубиками і додайте в тісто.
- Застеліть деко папером для випічки. Викладіть ложкою невеликі гірки з тіста.
- Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин (до золотистого кольору).
Домашнє вівсяне печиво
Цей десерт нагадає нам прекрасне дитинство, коли ми з нетерпінням чекали маму з роботи, адже вона приносила дивовижне вівсяне печиво. Побалуйте і своїх дітей цими ласощами.
Складові:
- 100 г вершкового масла
- 1 скл. цукру
- 2 яйця
- 1 скл. вівсяних пластівців
- 1 скл. борошна
- горіхи за смаком
- сухофрукти за смаком
Приготування:
- Розімніть виделкою вершкове масло (кімнатної температури) з цукром.
- Потім збийте його міксером до отримання однорідної маси.
- Додайте яйця і перемішайте. Додайте стакан вівсяних пластівців і перемішайте.
- За смаком додайте горіхи і сухофрукти (сумарно не повинно бути більше, ніж 2 склянки). Добре все змішайте. Додайте борошно.
- З отриманої маси сформуйте кульки, умочіть в борошно і надайте форму печива.
- Застеліть деко папером для випічки, змастіть трохи оливковою олією. Надішліть печиво в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Печиво на молоці
Складові:
- 400 г борошна
- 200 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 80 мл молока
- 0,5 ч. л. розпушувача
Приготування:
- Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром.
- Додайте яйце, молоко, розпушувач і перемішайте.
- Додайте борошно, замішайте еластичне тісто.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 7-10 мм.
- Формочкою для тарталеток виріжте коржики.
- Застеліть деко пергаментним папером. Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Перекладіть коржики на деко і випікайте 15 хвилин.
Бананове печиво
Банани – ситні фрукти, тому це печиво можна брати на роботу в якості перекусу. І смачно, і корисно, і ароматно.
Складові:
- 2 банана
- 1 скл. геркулесу
- горіхи за смаком
- родзинки за смаком
Приготування:
- Розімніть банани з геркулесом. Додайте горіхи, родзинки.
- Розкачайте пласт товщиною 1 см, розріжте на невеликі квадратики.
- Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Домашнє пісочне печиво за 15 хвилин
Домашнє пісочне печиво до чаю: настільки ніжне, що тане в роті. Випікати 15 хвилин