Кріс Рок, американський кіноактор, одного разу сказав: «Завжди знайдеться той, хто з’їсть з коробки останній шматок піци». Ми ж бажаємо вам, щоб у вашій компанії завжди був той, хто замовить нову коробку з гарячим і ароматним італійським блюдом. Якщо ж ви плануєте колись відправитися в Італію і хочете дегустувати піцу на її малій батьківщині, то пропонуємо вивчити 7 порад, як правильно це робити.

Поради щодо дегустації піци в Італії
У Броварах замовити піцу ви можете на сайті redandblack.com.ua/pizza, але якщо ви хочете оцінити й перейнятися традиційною стравою безпосередньо в Італії, рекомендуємо дотримати деяким порадам:
- Ще до того як ви оформили замовлення, можете багато чого дізнатися, дивлячись на вивіску і меню обраного закладу. Існує 5 видів кафе і ресторанів, в яких можна спробувати піцу. Так, в ristorante ви отримаєте блюдо ресторанного рівня, що передає весь колорит сонячної Італії, яке буде мати витончений вигляд і не дуже витончену ціну. У закладах типу pizzeria та osteria піца або паста — не основа меню, а скоріше необов’язкове доповнення до винного бару. Якщо ж ви хочете відчути автентичність і спробувати домашній варіант піци, то зверніть увагу на заклади taverna або trattoria.
- Справжня італійська піца готується тільки в дров’яній печі, тому вибирайте тільки місця, де вона є (в Італії це зовсім не рідкість). Щоб отримати максимум від сухого спека, краще їсти страву на вечерю — саме до цього часу піч дозволяє готувати піцу так, щоб тісто було хрустким, а начинка ніжною.
- На Апеннінському півострові піцу заведено вважати порційним блюдом і замовляти окремо на кожну людину, але тоді вона повинна знаходитися в розділі antipasto. З’їсти таку порцію буде не проблемою — у вашому шлунку цілком ще поміститься салат і десерт. А ось якщо ви вибираєте з розділу primo, то не поспішайте переходити до secondo і dolce, адже розмір страви буде значним.
- В меню, як правило, перераховуються всі інгредієнти начинки. Якщо серед них немає сиру або оливок, то не сподівайтеся їх побачити в тарілці. При цьому немає ніякого обов’язкового списку інгредієнтів, які виявляться в складі за замовчуванням.
- Багато хто впевнений, що Pepperoni — це піца з копченими гострими ковбасками, але італійці так не вважають. У них пепероні – це перець, тому піца буде з зеленим або червоним овочем. А те, що в Україні звикли бачити в якості пепероні, в італійському меню буде позначено як salame piccante.
- Знамениті у нас трикутники неприродні для Італії — тут піцу подають цілою, а їдять ножем і виделкою. Звичайно, пальцем на вас ніхто показувати не стане, якщо ви вирішите їсти її руками, але правильніше все-таки скористатися столовим наряддям. До слова, різати пасту виделкою — це також неприйнятно на Апеннінському півострові. Довгі макарони слід тільки намотувати на вилку за допомогою ложки.
- Якщо піца називається «неаполітанської», то вона буде легко згинатися, помідори без шкірки, олія тільки оливкова, діаметр не більше 35 см, із зелені — виключно базилік. Все це тому, що в Євросоюзі вона офіційно визнана «традиційно гарантованим спеціалітетом».
Хтось думає, що після «справжньої» піци Українська інтерпретація вже не здаватиметься стільки ж смачною. Але наша служба доставки Red&Black не боїться конкуренції й завжди готова нагодувати вас смачною, гарячою піцою в кращих традиціях Італії.