7 порад для тих, хто хоче замовити піцу в Італії

Кріс Рок, американський кіноактор, одного разу сказав: «Завжди знайдеться той, хто з’їсть з коробки останній шматок піци». Ми ж бажаємо вам, щоб у вашій компанії завжди був той, хто замовить нову коробку з гарячим і ароматним італійським блюдом. Якщо ж ви плануєте колись відправитися в Італію і хочете дегустувати піцу на її малій батьківщині, то пропонуємо вивчити 7 порад, як правильно це робити.

7 порад для тих, хто хоче замовити піцу в Італії
7 порад для тих, хто хоче замовити піцу в Італії

 

Поради щодо дегустації піци в Італії

У Броварах замовити піцу ви можете на сайті redandblack.com.ua/pizza, але якщо ви хочете оцінити й перейнятися традиційною стравою безпосередньо в Італії, рекомендуємо дотримати деяким порадам:

  1. Ще до того як ви оформили замовлення, можете багато чого дізнатися, дивлячись на вивіску і меню обраного закладу. Існує 5 видів кафе і ресторанів, в яких можна спробувати піцу. Так, в ristorante ви отримаєте блюдо ресторанного рівня, що передає весь колорит сонячної Італії, яке буде мати витончений вигляд і не дуже витончену ціну. У закладах типу pizzeria та osteria піца або паста — не основа меню, а скоріше необов’язкове доповнення до винного бару. Якщо ж ви хочете відчути автентичність і спробувати домашній варіант піци, то зверніть увагу на заклади taverna або trattoria.
  2. Справжня італійська піца готується тільки в дров’яній печі, тому вибирайте тільки місця, де вона є (в Італії це зовсім не рідкість). Щоб отримати максимум від сухого спека, краще їсти страву на вечерю — саме до цього часу піч дозволяє готувати піцу так, щоб тісто було хрустким, а начинка ніжною.
  3. На Апеннінському півострові піцу заведено вважати порційним блюдом і замовляти окремо на кожну людину, але тоді вона повинна знаходитися в розділі antipasto. З’їсти таку порцію буде не проблемою — у вашому шлунку цілком ще поміститься салат і десерт. А ось якщо ви вибираєте з розділу primo, то не поспішайте переходити до secondo і dolce, адже розмір страви буде значним.
  4. В меню, як правило, перераховуються всі інгредієнти начинки. Якщо серед них немає сиру або оливок, то не сподівайтеся їх побачити в тарілці. При цьому немає ніякого обов’язкового списку інгредієнтів, які виявляться в складі за замовчуванням.
  5. Багато хто впевнений, що Pepperoni — це піца з копченими гострими ковбасками, але італійці так не вважають. У них пепероні – це перець, тому піца буде з зеленим або червоним овочем. А те, що в Україні звикли бачити в якості пепероні, в італійському меню буде позначено як salame piccante.
  6. Знамениті у нас трикутники неприродні для Італії — тут піцу подають цілою, а їдять ножем і виделкою. Звичайно, пальцем на вас ніхто показувати не стане, якщо ви вирішите їсти її руками, але правильніше все-таки скористатися столовим наряддям. До слова, різати пасту виделкою — це також неприйнятно на Апеннінському півострові. Довгі макарони слід тільки намотувати на вилку за допомогою ложки.
  7. Якщо піца називається «неаполітанської», то вона буде легко згинатися, помідори без шкірки, олія тільки оливкова, діаметр не більше 35 см, із зелені — виключно базилік. Все це тому, що в Євросоюзі вона офіційно визнана «традиційно гарантованим спеціалітетом».

 

Хтось думає, що після «справжньої» піци Українська інтерпретація вже не здаватиметься стільки ж смачною. Але наша служба доставки Red&Black не боїться конкуренції й завжди готова нагодувати вас смачною, гарячою піцою в кращих традиціях Італії.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!