7 рецептів сирних супів, які стануть вашими улюбленими

Сирний суп — це надзвичайно смачно, ситно і, до того ж, досить незвично. Сирний суп можна приготувати з куркою, грибами, овочами, мисливськими ковбасками, сьомгою, креветками та багатьма іншими продуктами!

Коліжанка підібрала для вас 7 рецептів сирних супів — апетитних і, в той же час, досить простих для того, щоб приготувати в домашніх умовах. Приступимо!

Сирний суп з брокколі – рецепт з фото

Сирний суп з брокколі
Сирний суп з брокколі
Інгредієнти:
  • вершкове масло – 1 ст.л. + 1/4 склянки;
  • борошно – 1/4 склянки;
  • вершки – 2 склянки;
  • курячий бульйон – 2 склянки;
  • брокколі – 250 г;
  • морква терта – 1 стакан;
  • мускатний горіх – 1/4 ч.л .;
  • сир Чеддер – 250 г;
  • сіль перець.

Як приготувати сирний суп з брокколі:

  1. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в 1 ложці вершкового масла.
  2. Борошно просмажити в 1/4 склянки вершкового масла в каструльці з товстим дном на середньому вогні, помішуючи близько 3 хвилин, додати вершки, бульйон, тушкувати 20 хвилин, помішувати періодично.
  3. Додати брокколі, моркву і цибулю. Варити на повільному вогні 20-25 хвилин, посолити, поперчити, додати сир і мускатний горіх. Зняти з вогню.

Сирний суп з куркою – рецепт з фото

Сирний суп з куркою - рецепт з фото
Сирний суп з куркою – рецепт з фото

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;
  • картопля – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • плавлений сир – 180 г;
  • бульйон або вода – 2 літри;
  • зелень;
  • лавровий лист, запашний перець горошком;
  • сіль, перець.

Як приготувати сирний суп з куркою:

Куряче філе порізати кубиками середньої величини. Картоплю і моркву почистити. Картоплю порізати кубиками, моркву – півкільцями. Філе злегка обсмажити на сковорідці з невеликою кількістю оливкової олії. Бульйон довести до кипіння, покласти лавровий лист і запашний перець і додати кубики філе. Зменшити трохи вогонь і варити 7-10 хвилин. Після чого додати овочі і варити ще 25 хвилин. Додати в суп плавлений сир, добре розмішати, щоб сир повністю розчинився. Додати сіль і перець за смаком. Дрібно посікти зелень і всипати в суп. Розмішати і зняти з вогню.

Сирний суп з сьомгою – рецепт

Сирний суп з сьомгою - рецепт
Сирний суп з сьомгою – рецепт

Інгредієнти:

  • сьомга – 300 г;
  • картопля – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • вершки – 350 мл;
  • плавлений сир вершковий – 100 г;
  • петрушка;
  • сіль, перець.

Рецепт приготування сирного супу з сьомгою:

  1. Сьомгу очищуємо від луски та нарізаємо на порційні шматочки. У окріп додаємо картоплю, нарізану кубиками. Варимо 3-5 хвилин.
  2. Підсмажуємо дрібно нарізану цибулю на рослинній олії до м’якості. Додаємо натерту на крупній тертці моркву. Перемішуємо та підсмажуємо 1-2 хвилини. Додаємо болгарський перець. Перемішуємо. Обсмажуємо 1-2 хвилини.
  3. Обсмажені овочі додаємо в каструлю. Додаємо вершки і плавлений сир. Перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо 1-2 хв. Додаємо шматочки сьомги. Солимо, перчимо. Варимо до повного приготування картоплі.
  4. У кінці приготування додаємо дрібно нарізану петрушку і даємо супу настоятися 10-15 хвилин.

Сирний суп з печерицями

Сирний суп з печерицями
Сирний суп з печерицями
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 3-4 картоплини
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 300 г плавленого сиру

Приготування:

1. Налийте в каструлю 2,5 л води і поставте на вогонь.

2. Цибулю дрібно наріжте й обсмажте на олії, додайте нарізані гриби і доведіть до готовності.

3. У киплячу воду покладіть нарізану кубиками картоплю.

4. Коли картопля буде готовою, додайте в каструлю натертий плавлений сир, потім – гриби з цибулею.

5. Посоліть, поперчіть. Прикрасьте зеленню.

Сирний суп з грибами і брокколі

Сирний суп з грибами і брокколі
Сирний суп з грибами і брокколі

Інгредієнти:

  • печериці — 5-7 шт.
  • сирки — 2 шт.
  • брокколі — 200 г
  • картопля — 1-2 шт.
  • морква — 1 шт.
  • сіль
  • рослинна олія для обсмажування
  • сушений кріп

Приготування:

Печериці нарізаємо. Обсмажуємо хвилин 5-10. Моркву тремо на тертці і теж обсмажуємо. Брокколі ділимо на дрібні шматочки. Картоплю ріжемо кубиками. У киплячу воду додаємо всі інгредієнти, солимо і варимо до готовності картоплі. Додаєм сирки в суп. помішуємо, поки сирки не розійдуться. Посипаємо сушеним кропом.

Сирний суп з копченими ковбасками

Сирний суп з копченими ковбасками
Сирний суп з копченими ковбасками

Інгредієнти:

  • 2 плавлених сирка
  • 150 г копчених ковбасок
  • 3 шт. картоплі
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 3 зуб. часнику
  • зелень за смаком
  • сіль, перець за смаком
  • сухарики для подачі

Рецепт приготування:

1. Овочі очистіть, подрібніть цибулю і часник, невеликими шматочками наріжте моркву. Картоплю наріжте кубиками.

2. В каструлі з товстим дном обсмажте на олії часник (щоб він не пригорів, обсмажуйте протягом 30 секунд), додайте цибулю і моркву. Готуйте інгредієнти доти, поки цибуля не стане прозорою.

3. Додайте нарізані ковбаски, обсмажуйте їх протягом 2 хвилин, додайте картоплю. Постійно помішуючи, обсмажуйте продукти протягом 10 хвилин. Додайте спеції за смаком.

4. Наповніть каструлю водою і варіть суп до готовності картоплі (приблизно 15 хвилин).

5. Додайте сир, помішуйте поки не розплавиться. Зніміть каструлю з вогню і додайте подрібнену зелень. Подавайте з сухариками!

Сирний суп з овочами: простий рецепт приготування