8 варіантів закуски з кабачка: і на пікнік можна взяти, і на святковий стіл подати!

8 варіантів закуски з кабачка: і на пікнік можна взяти, і на святковий стіл подати!

Рулетики з кабачків – одна з кращих закусок для святкового столу. І популярність ця цілком виправдана: виглядають апетитно і готувати їх нескладно.

Традиційна і найпростіша начинка для рулетиків з кабачків – м’який сир із зеленню і часником.

Як приготувати рулетики з кабачків

Для приготування рулетиків вибирайте молоді кабачки довжиною не більше 15 сантиметрів. Наріжте овоч тонкими смужками. Далі можете обсмажити скибочки з двох сторін до зарум’янювання або на мінімальній кількості рослинної олії, або взагалі на сухій сковороді. Другий спосіб: змастіть пластини рослинною олією і відправте в духовку хвилин на 5 при температурі 180 градусів.

Як приготувати рулетики з кабачків
Як приготувати рулетики з кабачків

Використовуючи рослинну олію, пам’ятайте, що кабачки вбирають його як губка. Після закінчення теплової обробки викладіть кабачки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рулетики з кабачків з різними начинками

  1. З бринзою з часником і зеленню
    200 г бринзи розімніть, змішайте і з невеликою кількістю подрібненої зелені. Додайте пропущений через прес часник. Пару помідорів наріжте тонкими скибочками. Намажте на кабачок шар бринзи, викладіть часточку помідора, згорніть.

    Рулетики з кабачків з різними начинками
    Рулетики з кабачків з різними начинками

     

  2. З куркою, томатним соусом і часником
    Запечену або підсмажену курячу грудку розберіть на волокна, змішайте з томатним соусом до смаку і пропущеними через прес 2 зубчиками часнику. Викладіть на кабачок, за бажанням посипте тертим сиром і загорніть.
  3. З печерицями та морквою
    Дрібно наріжте і обсмажте приблизно 100 г печериць, додайте трохи цибулі-порею. Натріть 1 моркву, додайте до неї 1-2 зуб. часнику (за бажанням), полийте 1 ч. л. яблучного оцту. Змішайте моркву з печерицями, викладіть на кабачки, згорніть.
  4. З овочами і руколою
    Натріть моркву на тертці, додайте нарізаний болгарський перець. Помідор наріжте скибочками. Кабачок змастіть крем-сиром, на кабачок викладіть кілька листочків руколи, 2 ч. л. моркви з перцем, часточку помідора. Посоліть, згорніть.
  5. З сьомгою і м’яким сиром
    100 г слабосоленої сьомги наріжте смужками. 150 г м’якого сиру викладіть на кабачок, смужку сьомги, згорніть, за бажанням прикрасьте оливкою.
  6. З куркою і сиром
    На скибочки кабачка викладіть обсмажене куряче філе, посипте тертим сиром, скрутіть. Викладіть рулетики у форму для запікання, посипте панірувальними сухарями і тертим сиром, запікайте 10 хвилин при 180 градусах.
  7. З сиром і горіхами
    Подрібніть за допомогою комбайна жменю волоських горіхів, додайте кілька листочків м’яти, 1 зубчик часнику і 1 ч. л. оливкової олії, знову включіть комбайн. Однорідну горіхову масу змішайте з 200 г нежирного сиру, приправити сіллю і перцем за смаком. Намажте начинку на пластини кабачка, згорніть.

Для зручності рулетики можна скріпити зубочистками, шпажками або, як в останньому варіанті, перев’язати стеблом зеленої цибулі.

8. Кабачковий рулет

Кабачковий рулет — покроковий рецепт з фото