Думаєте, абрикосове варення з кісточками – для ледачих? Зовсім немає, повозитися з ним доведеться навіть більше, ніж зі звичайним варенням без кісточок, зате результат вас обов’язково порадує! Спробуйте!
На смак, абрикосове варення з кісточками відрізняється від звичайного. Абрикосові кісточки надають варення легкий мигдальний присмак. Виходить дуже смачно і незвично. Раджу обов’язково приготувати хоча б одну баночку такого варення на зиму.
Інгредієнти:
- Абрикоси — 1,5 кг
- Цукор — 1 кг
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Абрикоси переберіть і промийте.
- Розділіть кожну абрикосу навпіл, вийміть кісточку. Кісточки не викидайте, а складайте в окрему мисочку.
- Абрикоси засипте цукром і залишіть на 1-2 годину, щоб вони пустили сік. Потім поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Після того, як зверху з’явиться пінка, проваріть ще буквально 1-2 хвилини і знімайте з вогню. Залиште варення на 6-8 годин і знову проваріть кілька хвилин.
- Зазвичай я починаю варити абрикосове варення з кісточками вранці, потім проварюю ввечері, і останній раз – наступного ранку.
- Кісточки акуратно розколіть або розбийте кухонним молоточком, вийміть ядра, дуже добре, якщо ядра залишаться цілими, але навіть якщо так не вийшло, нічого страшного, на смак це не вплине. З кожного ядра зніміть шкірку.
- Втретє поставте варення на вогонь, додайте в нього ядра і перемішайте. Варіть на повільному вогні 5-7 хвилин.
- Розлийте варення по стерильних банках і закрийте металевими кришками.
Абрикосове варення з кісточками готове. Обов’язково залиште трохи варення, щоб спробувати вже зараз, впевнена, воно вам сподобається! Приємного чаювання!