Абрикосове варення “Амаретто” з кісточками (ядрами кісточок): мій улюблений рецепт!

Абрикосове варення “Амаретто” з кісточками (ядрами кісточок): мій улюблений рецепт!
Абрикосове варення “Амаретто” з кісточками (ядрами кісточок): мій улюблений рецепт!

Думаєте, абрикосове варення з кісточками – для ледачих? Зовсім немає, повозитися з ним доведеться навіть більше, ніж зі звичайним варенням без кісточок, зате результат вас обов’язково порадує! Спробуйте!

На смак, абрикосове варення з кісточками відрізняється від звичайного. Абрикосові кісточки надають варення легкий мигдальний присмак. Виходить дуже смачно і незвично. Раджу обов’язково приготувати хоча б одну баночку такого варення на зиму.

Інгредієнти:

  • Абрикоси — 1,5 кг
  • Цукор — 1 кг

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Абрикоси переберіть і промийте.
  2. Розділіть кожну абрикосу навпіл, вийміть кісточку. Кісточки не викидайте, а складайте в окрему мисочку.
  3. Абрикоси засипте цукром і залишіть на 1-2 годину, щоб вони пустили сік. Потім поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Після того, як зверху з’явиться пінка, проваріть ще буквально 1-2 хвилини і знімайте з вогню. Залиште варення на 6-8 годин і знову проваріть кілька хвилин.
  4. Зазвичай я починаю варити абрикосове варення з кісточками вранці, потім проварюю ввечері, і останній раз – наступного ранку.
  5. Кісточки акуратно розколіть або розбийте кухонним молоточком, вийміть ядра, дуже добре, якщо ядра залишаться цілими, але навіть якщо так не вийшло, нічого страшного, на смак це не вплине. З кожного ядра зніміть шкірку.
  6. Втретє поставте варення на вогонь, додайте в нього ядра і перемішайте. Варіть на повільному вогні 5-7 хвилин.
  7. Розлийте варення по стерильних банках і закрийте металевими кришками.

Абрикосове варення з кісточками готове. Обов’язково залиште трохи варення, щоб спробувати вже зараз, впевнена, воно вам сподобається! Приємного чаювання!

Абрикосове варення “Амаретто” з кісточками (ядрами кісточок): мій улюблений рецепт!
Абрикосове варення “Амаретто” з кісточками (ядрами кісточок): мій улюблений рецепт!