Аджика “Кобра” на зиму — найпростіший і смачний рецепт. Універсальна заправка (соус) для багатьох страв!

Аджика – це дуже смачне, апетитне і корисне доповнення до багатьох страв. Рецептів її приготування безліч і у кожної господині є свій улюблений, перевірений часом рецепт. А сьогодні пропоную вам ще один чудовий рецепт аджики, без якої не обходиться жоден обід або вечеря в нашій родині! Аджика, приготовлена цим способом, виходить красивого яскраво-червоного кольору, насиченого смаку з приголомшливим ароматом часнику і перцю.

СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ: 

  • 2 кг помідорів
  • 2 кг солодкого болгарського перцю
  • 400 г гострого перцю
  • 400 г часнику
  • 100 г солі
  • 150 г цукру
  • 100 мл 9% оцту

❗️ Вихід: 4 – 4,2 л аджики

Рецепт приготування:

  1. Перед приготуванням помідори ретельно вимийте, розріжте їх навпіл чи невеликими часточками залежно від величини плода. Краще використовувати м’ясисті помідори, тоді аджика вийде густішою.
  2. Солодкий і гострий перець звільніть від насіння всередині, наріжте м’якоть смужками.
  3. Часник розділіть на окремі зубчики.
  4. Всі підготовлені компоненти перекрутіть через м’ясорубку із середніми отворами решітки, постійно чергуючи їх.
  5. Отриману суміш перелийте в каструлю, поставте на плиту, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до мінімального, оскільки маса дуже бризкає.
  6. Всипте сіль, цукор, влийте оцет, перемішайте, уварюйте 25 хвилин на невеликому вогні.
  7. Аджику періодично перемішуємо, щоб вона не пригоріла. Спробуйте її на смак, регулюючи кількість додаткових спецій. Наприкінці варіння густа частина аджики осяде на дно, а зверху залишиться рідина.
  8. Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки. Гарячу аджику перемішайте, потім перелийте в банки. Закрийте кришками.

Смачного!