Аджика – це дуже смачне, апетитне і корисне доповнення до багатьох страв. Рецептів її приготування безліч і у кожної господині є свій улюблений, перевірений часом рецепт. А сьогодні пропоную вам ще один чудовий рецепт аджики, без якої не обходиться жоден обід або вечеря в нашій родині! Аджика, приготовлена цим способом, виходить красивого яскраво-червоного кольору, насиченого смаку з приголомшливим ароматом часнику і перцю.
СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:
- 2 кг помідорів
- 2 кг солодкого болгарського перцю
- 400 г гострого перцю
- 400 г часнику
- 100 г солі
- 150 г цукру
- 100 мл 9% оцту
❗️ Вихід: 4 – 4,2 л аджики
Рецепт приготування:
- Перед приготуванням помідори ретельно вимийте, розріжте їх навпіл чи невеликими часточками залежно від величини плода. Краще використовувати м’ясисті помідори, тоді аджика вийде густішою.
- Солодкий і гострий перець звільніть від насіння всередині, наріжте м’якоть смужками.
- Часник розділіть на окремі зубчики.
- Всі підготовлені компоненти перекрутіть через м’ясорубку із середніми отворами решітки, постійно чергуючи їх.
- Отриману суміш перелийте в каструлю, поставте на плиту, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до мінімального, оскільки маса дуже бризкає.
- Всипте сіль, цукор, влийте оцет, перемішайте, уварюйте 25 хвилин на невеликому вогні.
- Аджику періодично перемішуємо, щоб вона не пригоріла. Спробуйте її на смак, регулюючи кількість додаткових спецій. Наприкінці варіння густа частина аджики осяде на дно, а зверху залишиться рідина.
- Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки. Гарячу аджику перемішайте, потім перелийте в банки. Закрийте кришками.
Смачного!