Ароматна картопля з куркою в сметанному соусі. Готуємо в духовці

Запечена курочка з картоплею – класика кулінарії. Але і її можна приготувати по-новому і оригінально. Ми пропонуємо вам рецепт, який нагодує всю вашу сім’ю і буде з родзинкою у вигляді сметанного соусу.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Курячі ніжки – 6-7 штук;
  • Картопля – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – одна штука великого розміру;
  • Сметана – 6-7 ст. л .;
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • Каррі – 1 ч. л.;
  • Сіль і чорний перець – за смаком

Переходимо до процесу приготування смачної і ситної вечері

Картоплю очистіть від шкірки і помийте. Поріжте її на тоненькі кружальця товщиною 2-3 мм. Покладіть порізану картоплю в миску і додайте хмелі-сунелі, пів порції сметани і посоліть. Перемішайте і складіть в форму.

З цибулини знімаємо лушпиння і нарізаємо на тонкі кільця. Викладаємо на картоплю.

Увімкніть духовку на 200 °, щоб розігрілася.

Ніжки вимийте, висушіть, посоліть і додайте каррі. Змастіть кожну ніжку сметаною. Викладіть їх на цибулю з картоплею.

Розміщуємо страву в духовку приблизно на 25 хвилин. Коли ніжки підрум’яняться зверху, витягніть страву, переверніть ніжки на інший бік і поверніть в духовку ще приблизно на 20 хвилин. При подачі посипаємо свіжою зеленню і часником. Смачного!

Джерело