Ароматні та смачні домашні рогалики з повидлом за простим рецептом

Рогалики з повидлом виходять дуже ароматні та смачні. Їх можна подавати до чаю, кави, какао або теплого молока. Родина буде дуже задоволена таким смаколиком!

Продукти:

  • 200 г вершкового масла.;
  • 3 скл. борошна;
  • 2 яйця;
  • 0, 5 скл. цукру;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • для начинки – повидло, джем чи варення.

Як готувати:

  1. Просійте борошно через сито, додайте дріжджі та змішайте між собою.
  2. Зверху натріть на терці з великими отворами вершкове масло та руками змішуйте масло з борошном, щоб утворились дрібні крихти.
  3. Курячі яйця збийте в міцну піну, додайте цукор пісок та продовжуйте збивати до утворення пишної маси.
  4. Після додайте її в підготовлені крихти борошна з маслом та вимісіть цю масу в однорідне тісто.
  5. Залиште його на 10-15 хвилин, щоб трохи піднялось.
  6. Розділіть тісто на декілька частин, скачайте в колобки та залиште осторонь, прикривши серветкою.
  7. Візьміть один колобок, розкачайте його в тонке коло, спеціальним ножем-колесом розріжте тісто по діагоналі на трикутники.
  8. На зовнішній край кожного трикутника покладіть 0,5-1 ч. л. повидла, джему чи будь-якого густого варення.
  9. Потім скрутіть рогалики починаючи ззовні до середини та викладіть їх на присипане борошном деко.
  10. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 С духовці 15-20 хвилин, щоб утворилась зверху золотиста скоринка.

Потіште смачною випічкою своїх рідних!

Джерело.