Рогалики з повидлом виходять дуже ароматні та смачні. Їх можна подавати до чаю, кави, какао або теплого молока. Родина буде дуже задоволена таким смаколиком!
Продукти:
- 200 г вершкового масла.;
- 3 скл. борошна;
- 2 яйця;
- 0, 5 скл. цукру;
- 10 г сухих дріжджів;
- для начинки – повидло, джем чи варення.
Як готувати:
- Просійте борошно через сито, додайте дріжджі та змішайте між собою.
- Зверху натріть на терці з великими отворами вершкове масло та руками змішуйте масло з борошном, щоб утворились дрібні крихти.
- Курячі яйця збийте в міцну піну, додайте цукор пісок та продовжуйте збивати до утворення пишної маси.
- Після додайте її в підготовлені крихти борошна з маслом та вимісіть цю масу в однорідне тісто.
- Залиште його на 10-15 хвилин, щоб трохи піднялось.
- Розділіть тісто на декілька частин, скачайте в колобки та залиште осторонь, прикривши серветкою.
- Візьміть один колобок, розкачайте його в тонке коло, спеціальним ножем-колесом розріжте тісто по діагоналі на трикутники.
- На зовнішній край кожного трикутника покладіть 0,5-1 ч. л. повидла, джему чи будь-якого густого варення.
- Потім скрутіть рогалики починаючи ззовні до середини та викладіть їх на присипане борошном деко.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 С духовці 15-20 хвилин, щоб утворилась зверху золотиста скоринка.
Потіште смачною випічкою своїх рідних!