Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!

Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!
Бабуся показала рецепт «правильних» пончиків. Смачніших я ще не їла!

Пончики — це ласощі круглої форми з солодкою або солоною начинкою або без неї. Звичайно, пончики — не корисне частування, але зате дуже смачне і поживне.

Справжні класичні пончики готують з дріжджового тіста і смажать у фритюрі. Пропонуємо вам рецепт пончиків з дитинства.

Ось що вам знадобиться для їх приготування:

  • 500 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 125 г масла;
  • 2 ст. л. цукру (плюс 1 ч. л.)
  • 1,5 ч. л. солі;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 0,5 ст. теплої води;
  • ванілін (за бажанням);
  • борошно

Приготування:

1) Молоко змішайте з водою і трохи підігрійте. Всипте в тепле молоко весь цукор і дріжджі.

2) Все перемішайте і поставте в тепле місце на 15 хвилин. Нехай дріжджі «оживуть».

 

3) Додайте в опару яйце, вершкове масло (кімнатної температури або розтоплене). Потім всипте сіль і ванілін. Все ретельно збийте вінчиком.

4) Почніть поступово додавати просіяне борошно і кожен раз все добре вимішуйте.

5) Викладіть липку масу на стіл і замісіть пружне тісто, підсипаючи борошно. Тісто повинно бути середнє — не забите, але і не м’яке.

Кількість борошна регулюйте самостійно — на таку кількість інгредієнтів може піти від 400 г до 600 г борошна.

 

6) Тісто накрийте рушником і залишіть в теплому місці на 1-1,5 години. Воно має збільшитися вдвічі. Після цього переходьте до приготування пончиків.

7) Розкатайте тісто пластом товщиною 1 см, виріжте кухлі середнього розміру (за допомогою склянки або спеціальної форми).

 

8) Дайте пончикам настоятися — вони повинні збільшитися вдвічі. Залийте в каструлю олію (стільки, щоб пончики плавали в ній, не торкаючись дна) і добре розжарити.

9) Обсмажте пончики в олії з двох сторін до золотистого кольору. Готові пончики викласти на серветки.

10) Пончики можна начинити за допомогою кондитерського шприца.

Пончики можна і не начиняти, а просто посипати цукром або корицею, так теж смачно.

Джерело

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram