
Дуже практичний спосіб соління огірків, яким я користуюся щороку! Такі огірки у банках довше зберігаються та залишаються хрусткими і твердими. Їх можна залишати у квартирі, навіть якщо нема холодної комори, чи льоху. Перевірено! Спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ на 1 л б.
- кріп – 1 суцвіття
- лавровий лист – 1 шт.
- часник – 2 зуб.
- перець духмяний – 0,5 ч.л.
- корінь хрону – 3-4 см
- листя хрону
- огірки ~ 400 г
- сіль – 1 ст.л. з верхом (35 г)
+ 1 ст.л. солі вкінці
ІНГРЕДІЄНТИ на 2 л б.
- кріп – 2 суцвіття
- лавровий лист – 2 шт.
- часник – 4 зуб.
- перець духмяний – 1 ч.л.
- корінь хрону – 6-8 см
- листя хрону
- огірки ~ 800 г
- сіль – 2 ст.л. з верхом (70 г)
+ 2 ст.л. солі вкінці
ІНГРЕДІЄНТИ на 3 л б.
- кріп – 3 суцвіття
- лавровий лист – 3 шт.
- часник – 6 зуб.
- перець духмяний – 1,5 ч.л.
- корінь хрону – 10 см
- листя хрону
- огірки ~ 1200 г
- сіль – 3 ст.л. з верхом (100 г)
+ 3 ст.л. солі вкінці