Бабуся так навчила! Квашені огірки на зиму — цим рецептом користуюсь щороку!

Бабуся так навчила! Квашені огірки на зиму — цим рецептом користуюсь щороку!
Бабуся так навчила! Квашені огірки на зиму — цим рецептом користуюсь щороку!

Дуже практичний спосіб соління огірків, яким я користуюся щороку! Такі огірки у банках довше зберігаються та залишаються хрусткими і твердими. Їх можна залишати у квартирі, навіть якщо нема холодної комори, чи льоху. Перевірено! Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ на 1 л б.

  • кріп – 1 суцвіття
  • лавровий лист – 1 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • перець духмяний – 0,5 ч.л.
  • корінь хрону – 3-4 см
  • листя хрону
  • огірки ~ 400 г
  • сіль – 1 ст.л. з верхом (35 г)

+ 1 ст.л. солі вкінці

ІНГРЕДІЄНТИ на 2 л б.

  • кріп – 2 суцвіття
  • лавровий лист – 2 шт.
  • часник – 4 зуб.
  • перець духмяний – 1 ч.л.
  • корінь хрону – 6-8 см
  • листя хрону
  • огірки ~ 800 г
  • сіль – 2 ст.л. з верхом (70 г)

+ 2 ст.л. солі вкінці

ІНГРЕДІЄНТИ на 3 л б.

  • кріп – 3 суцвіття
  • лавровий лист – 3 шт.
  • часник – 6 зуб.
  • перець духмяний – 1,5 ч.л.
  • корінь хрону – 10 см
  • листя хрону
  • огірки ~ 1200 г
  • сіль – 3 ст.л. з верхом (100 г)

+ 3 ст.л. солі вкінці

Процес приготування (відео):