Бабуся з села навчила готувати смачний заливний пиріг (по-іншому тепер і готувати не хочеться). Без міксера!

Бабуся з села навчила готувати смачний заливний пиріг (по-іншому тепер і готувати не хочеться)

Дуже простий рецепт пирога. Варто зазначити, що такий пиріг готується дуже швидко – приблизно 35 хвилин в духовці, а підготовка займе близько 10-15 хвилин. 

Пиріг виходить настільки ніжним, що просто «тане» в роті.

Інгредієнти:

Начинка:

  • 200 г зеленої цибулі
  • 4 яйця (варених)
  • Сіль, перець
  • 20 г розтопленого вершкового масла

Тісто:

  • 2 яйця + 1 білок
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 350 г сметани
  • 200-250 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 3 ст. л. олії
  • 1 жовток + 1 ст. л. молока
  • 1 ст. л. кунжуту (за бажанням)

Процес приготування:

Насамперед включаємо розігріватися духовку до 190 С, оскільки тісто і начинка готуються дуже швидко.

Цибулю нарізаємо, потім додаю яйця, шматочок розтопленого вершкового масла, з ним смачніше, перець і сіль на (свій) смак. Начинка повинна бути злегка пересолена, тоді у пирога буде збалансований смак.

Для тіста в миску відправляємо яйця, взагалі треба 2 яйця, у мене вони зовсім дрібні, додала 3. Відразу ж додаємо сіль, цукор і сметану, сметану для випічки завжди використовую 15%, перемішуємо.

Додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто (по консистенції як сметана), у мене пішло 210 грамів борошна. Залишилося додати 3 ст. л. олії і тісто готове.

Форму змастити маслом і трохи додати манки. Розмір моєї форми 27 на 20 см.

На дно виливаємо половину тіста. Викладаємо начинку. Зверху тісто, що залишилося.

Зверху змастити яйцем і молоком, присипаємо кунжутом.

Випікати 30-35 хвилин при температурі 190 градусів.

Готовий пиріг змастити вершковим маслом, так він буде ще м’якше.

Бабуся з села навчила готувати смачний заливний пиріг (по-іншому тепер і готувати не хочеться)

Джерело

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!