
Дуже простий рецепт пирога. Варто зазначити, що такий пиріг готується дуже швидко – приблизно 35 хвилин в духовці, а підготовка займе близько 10-15 хвилин.
Пиріг виходить настільки ніжним, що просто «тане» в роті.
Інгредієнти:
Начинка:
- 200 г зеленої цибулі
- 4 яйця (варених)
- Сіль, перець
- 20 г розтопленого вершкового масла
Тісто:
- 2 яйця + 1 білок
- 1/4 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 350 г сметани
- 200-250 г борошна
- 10 г розпушувача
- 3 ст. л. олії
- 1 жовток + 1 ст. л. молока
- 1 ст. л. кунжуту (за бажанням)
Процес приготування:
Насамперед включаємо розігріватися духовку до 190 С, оскільки тісто і начинка готуються дуже швидко.
Цибулю нарізаємо, потім додаю яйця, шматочок розтопленого вершкового масла, з ним смачніше, перець і сіль на (свій) смак. Начинка повинна бути злегка пересолена, тоді у пирога буде збалансований смак.
Для тіста в миску відправляємо яйця, взагалі треба 2 яйця, у мене вони зовсім дрібні, додала 3. Відразу ж додаємо сіль, цукор і сметану, сметану для випічки завжди використовую 15%, перемішуємо.
Додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто (по консистенції як сметана), у мене пішло 210 грамів борошна. Залишилося додати 3 ст. л. олії і тісто готове.
Форму змастити маслом і трохи додати манки. Розмір моєї форми 27 на 20 см.
На дно виливаємо половину тіста. Викладаємо начинку. Зверху тісто, що залишилося.
Зверху змастити яйцем і молоком, присипаємо кунжутом.
Випікати 30-35 хвилин при температурі 190 градусів.
Готовий пиріг змастити вершковим маслом, так він буде ще м’якше.