«Бабусин сад» – пляцок з найсмачнішим поєднанням горіхів та вишень

ІНГРЕДІЄНТИ
Горіхово-вишневий корж:
6 білків
дрібка солі
100 г цукру
1 ст.л кукурудзяного крохмалю
100 г борошна
140 г волоських горіхів
300 г вишень у власному соку

Горіховий корж:
4 яйця
160 г цукру
40 мл молока
160 г борошна
80 г волоських горіхів
10 г розпушувача

Крем:
6 жовтків
90 г цукру
350 мл молока
30 г кукурудзяного крохмалю
20 г ванільного цукру
60 мл яєчного лікеру
150 г вершкового масла

Крім того:
200 мл вишневого соку

ПРИГОТУВАННЯ
Горіхово-вишневий корж:
1. Білки збити з дрібкою солі та цукром до густої маси. Додати крохмаль, борошно, подрібнені горіхи та вимішати.
2. Масу вилити у форму 25х35 см, викласти вишні та випікати 20 хв при 175 °С.

Горіховий корж:
1. Білки збити з цукром до густої піни. Далі продовжуючи збивати додати жовтки та решту інгредієнтів (молоко, борошно та розпушувач) й добре перемішати. Вкінці додати перемелені горіхи та ретельно перемішати.
2. Випікати 30 хв при 175 °С у формі 25х35 см.

Крем:
1. Жовтки, цукор, ванільний цукор збити до однорідності, додати крохмаль й молоко та перемішати. Суміш довести до кипіння, проварити 3-4 хв; додати лікер, добре розмішати та довести до кипіння.
2. Масло збити до пухкої маси. Невеликими порціями додати охолоджений заварний крем та збити міксером.

Складання пляцка:
1. Горіхово-вишневий та горіховий корж розрізати поперек на 2 частини. Розмір кінцевого пляцка буде 17,5х25 см!
2. Формувати пляцок у послідовності: горіховий корж, 1/3 крему – горіхово-вишневий корж, 1/3 крему – горіхово-вишневий корж, 1/3 крему – горіховий корж. Усі коржі у процесі складання пляцка змочити вишневим соком.
3. Пляцок поставити у холодильник на 12 годин й оздобити за бажанням.

https://youtu.be/n56J0TstkBA