
Інгредієнти:
- борошно, 250 г;
- молоко, 100 мл;
- цукор, 1 ст.л.
- дріжджі сухі 8 г;
- яйця, 2 шт.;
- масло вершкове розтоплене, 90 г;
- ванілін або ванільний цукор, 1 ч.л.
Для приготування посипки візьміть :
- масло вершкове, 50 г;
- цукор, 120 г.
Для просочення пирога жирні вершки, 120 мл.
Процес приготування:
- У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі. Залишаємо на 5 хвилин.
- Борошно просіюємо та змішуємо з яйцями, розтопленим вершковим маслом. Додаємо ванілін.
- Вливаємо дріжджову масу та вимішуємо тісто.
- Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Форму для випікання накриваємо пергаментом та викладаємо тісто, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин.
- Масло змішуємо з цукром і перетираємо лопаткою до однорідності.
- У тісті робимо отвори пальців і посипаємо посипкою.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
- Не виймаючи пиріг із форми, заливаємо вершками та залишаємо остигати.
Пиріг буде дуже м’яким і пишним, з яскравим, вершковим ароматом, у міру солодкий. Якщо у вас немає вершків, можна залити теплим молоком.