Бабусин цукровий пиріг — краще, ніж торт

Бабусин цукровий пиріг — краще, ніж торт

Інгредієнти:

  • борошно, 250 г;
  • молоко, 100 мл;
  • цукор, 1 ст.л.
  • дріжджі сухі 8 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • масло вершкове розтоплене, 90 г;
  • ванілін або ванільний цукор, 1 ч.л.

Для приготування посипки візьміть :

  • масло вершкове, 50 г;
  • цукор, 120 г.

Для просочення пирога жирні вершки, 120 мл.

Процес приготування:

  1. У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі. Залишаємо на 5 хвилин.
  2. Борошно просіюємо та змішуємо з яйцями, розтопленим вершковим маслом. Додаємо ванілін.
  3. Вливаємо дріжджову масу та вимішуємо тісто.
  4. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
  5. Форму для випікання накриваємо пергаментом та викладаємо тісто, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 30 хвилин.
  6. Масло змішуємо з цукром і перетираємо лопаткою до однорідності.
  7. У тісті робимо отвори пальців і посипаємо посипкою.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
  9. Не виймаючи пиріг із форми, заливаємо вершками та залишаємо остигати.

Пиріг буде дуже м’яким і пишним, з яскравим, вершковим ароматом, у міру солодкий. Якщо у вас немає вершків, можна залити теплим молоком.