
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 140 г;
- кефір – 150 мл;
- цукор – 80 г;
- сіль – щіпка;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- масло вершкове – 30 г;
- яблука – 1 кг;
- сік лимона – за смаком;
- цедра лимону;
- ванільний цукор – за смаком.
Процес приготування
- Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до пишної маси.
- Розтоплюємо вершкове масло і охолоджуємо.
- Додаємо ванільний цукор за смаком і бажанням.
- Вливаємо кефір і розтоплене вершкове масло, перемішуємо, всипаємо цедру.
- Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, з’єднуємо в рідкою основою і міксером перемішуємо до повної однорідності.
- Яблука ріжемо на тонкі часточки.
- Форму застилаємо пергаментом, який змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном або манною крупою.
- Викладаємо тісто, розрівнюємо і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 години.
- Даємо охолонути у формі 30 хвилин і потім виймаємо.
- Можете присипати остиглий пиріг цукровою пудрою, змішаною з корицею. Смачного!
Багато начинки і мало тіста! Яблучний пиріг на кефірі, смачніший ніж шарлотка