Багато начинки і мало тіста! Яблучний пиріг на кефірі, смачніший ніж шарлотка

Багато начинки і мало тіста! Яблучний пиріг на кефірі, смачніший ніж шарлотка
Багато начинки і мало тіста! Яблучний пиріг на кефірі, смачніший ніж шарлотка

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 140 г;
  • кефір – 150 мл;
  • цукор – 80 г;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • яблука – 1 кг;
  • сік лимона – за смаком;
  • цедра лимону;
  • ванільний цукор – за смаком.

Процес приготування

  1. Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до пишної маси.
  2. Розтоплюємо вершкове масло і охолоджуємо.
  3. Додаємо ванільний цукор за смаком і бажанням.
  4. Вливаємо кефір і розтоплене вершкове масло, перемішуємо, всипаємо цедру.
  5. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, з’єднуємо в рідкою основою і міксером перемішуємо до повної однорідності.
  6. Яблука ріжемо на тонкі часточки.
  7. Форму застилаємо пергаментом, який змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном або манною крупою.
  8. Викладаємо тісто, розрівнюємо і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 години.
  9. Даємо охолонути у формі 30 хвилин і потім виймаємо.
  10. Можете присипати остиглий пиріг цукровою пудрою, змішаною з корицею. Смачного!

    Багато начинки і мало тіста! Яблучний пиріг на кефірі, смачніший ніж шарлотка
    Багато начинки і мало тіста! Яблучний пиріг на кефірі, смачніший ніж шарлотка