Багато начинки, мало тіста. Моя сім’я обожнює цей яблучний пиріг!

Багато начинки, мало тіста. Моя сім'я обожнює цей яблучний пиріг!

В міру солодкий, соковитий та запашний яблучний пиріг. Цілком підійде для сімейного чаювання і на святковий стіл, не гірший за будь-який торт. І ще, як посипку, я використовувала мигдалеві пластівці, але можна взяти подрібнені волоські горіхи. Приготуйте цей пиріг, і він вас здивує!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 100 г цукру
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 125 г вершкового масла (холодного)

Для начинки:

  • 1,2 кг яблук
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 100 г ізюму
  • цедра одного лимона
  • 2,5 – 3 ст. л. крохмалю
  • 50 мл води

Для мигдальної маси:

  • 10 г вершкового масла
  • 65 г цукру
  • 1 ст. л. меду
  • 60 г мигдальних пластівців
  • 2 ст. л. молока

Приготування: 

  1. У чашу блендера висипати борошно, цукор, дрібку солі, холодне вершкове масло та замісити тісто. Тісто обгорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
  2. Яблука очистити, видалити серцевину та нарізати невеликими кубиками. Висипати в глибоку посудину, скропити лимонним соком, додати цедру одного лимона, промиті родзинки, цукор, вершкове масло. Поставити на вогонь, довести до кипіння і гасити на повільному вогні 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
  3. Крохмаль розвести водою та змішати з яблучною начинкою. Зняти з вогню та дати охолонути. Дно форми діаметром 24 см вистелити пергаментом. Розподілити тісто по дну та сформувати бортики, заввишки 5 см. Викласти яблучну начинку та розрівняти.
  4. Для приготування мигдальної маси змішати в каструлі мигдалеві пластівці, цукор, мед, вершкове масло та молоко. Поставити на вогонь, довести до кипіння та зняти з вогню. Викласти мигдальну масу на яблучну начинку та розрівняти.
  5. Випікати при температурі 200 градусів 40-45 хвилин. Якщо пиріг зарум’яниться, накрити фольгою. Дістати пиріг із духовки та повністю остудити у формі. Витягти з форми та поставити в холодильник мінімум на 3 години.

Смачного!