Баклажани на зиму! Тепер це мій улюблений зимовий салатик

Баклажани на зиму! Тепер це мій улюблений зимовий салатик
Баклажани на зиму! Тепер це мій улюблений зимовий салатик

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 2 кг;
  • цибуля, 3 шт;
  • часник, 1 головка;
  • приправа до шашлику, 1 пакет;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 2 ст.л;
  • олія соняшникова, 50 мл;
  • перець, 1 ч.л;
  • оцет, 50 мл.

Баклажани на зиму: процес приготування

Цибулю ріжемо півкільцями. Баклажани нарізаємо шматочками, поливаємо олією і перемішуємо.

Розігріваємо суху сковороду і порційно обсмажуємо всі баклажани – олії більше не додавайте, щоб салат не вийшов сильно жирним.

Змішуємо баклажани обсмажені з цибулею і дрібно нарізаним часником, приправою для шашлику, сіллю і цукром, перцем і оцтом.

Перемішуємо масу руками – так ви зможете все добре перемішати між собою.

Ставимо зверху тарілку і вантаж, залишаємо салат на 7 годин для маринування.

Перемішуємо салат і розкладаємо по чистим баночках.

Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо воду до шийки, доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 30 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо. Укутуємо і залишаємо до охолодження.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Я роблю цей маринований салат і просто так – після 7 години маринування, просто ставлю його в холодильник на 30 хвилин і подаю до столу. Попереджаю – салат виходить дуже гострим, тому якщо ви не любите такої гостроти, додавайте менше перцю, часнику і приправи для шашлику.

Баклажани на зиму! Тепер це мій улюблений зимовий салатик
Баклажани на зиму! Тепер це мій улюблений зимовий салатик

Джерело