
Смачний овоч в поєднанні з ароматним м’ясом – що може бути краще? Швидше читайте рецепт, адже він не раз стане вам у пригоді для звичайної вечері або для посиденьок з друзями за келихом вина …
Інгредієнти:
- Баклажан — 3 шт.
- Яловичий фарш — 400 г
- Цибуля — 1 шт.
- Помідор — 2 шт.
- Томатний сік — 1 скл.
- Болгарський перець — 1 шт.
- Часник — 2 зуб.
- Сіль — за смаком
- Чорний перець (мелений) — за смаком
- М’ята — за смаком
- Орегано — за смаком
- Петрушка — 1 пуч.
- Зелена цибуля — 1 пуч.
- Соняшникова олія — 2 ст. л.
Рецепт приготування:
- Промийте баклажани. Після цього наріжте їх кружечками товщиною в 1 см.
- Посоліть і залиште на хвилин 20, щоб вони пустили сік. Потім його треба злити і промокнути баклажани паперовим рушником.
- Дрібно наріжте цибулю і половину додайте у фарш. Додайте сіль, перець.
- Далі необхідно приготувати соус. Для цього додайте цибулю, що залишилася, обсмажте на сковороді приблизно 3 хвилини.
- Помідори наріжте на 4 частини, обдайте їх окропом і зніміть шкірку.
- Після цього наріжте очищені помідори разом з болгарським перцем кубиками. Додайте їх на сковороду до цибулі і тушкуйте близько 7 хвилин. Після цього додайте томатний сік, сіль, перець і доведіть масу до кипіння.
- У соус покладіть м’яту, орегано, подрібнену петрушку і тушкуйте ще 3 хвилини.
- Форму для запікання змастіть олієб, викладіть кружечки баклажана і фарш. Залийте все приготованим соусом.
Баклажани по-турецьки — рецепт, який просто не можна залишити без уваги - Відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
- Діставши з духовки, посипте нарізаною цибулею і часником. Смачного!