Баклажани по-турецьки — рецепт, який просто не можна залишити без уваги

Баклажани по-турецьки — рецепт, який просто не можна залишити без уваги
Баклажани по-турецьки — рецепт, який просто не можна залишити без уваги

Смачний овоч в поєднанні з ароматним м’ясом – що може бути краще? Швидше читайте рецепт, адже він не раз стане вам у пригоді для звичайної вечері або для посиденьок з друзями за келихом вина …

Інгредієнти:

  • Баклажан — 3 шт.
  • Яловичий фарш — 400 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Помідор — 2 шт.
  • Томатний сік — 1 скл.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Часник — 2 зуб.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • М’ята — за смаком
  • Орегано — за смаком
  • Петрушка — 1 пуч.
  • Зелена цибуля — 1 пуч.
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.

Рецепт приготування:

  1. Промийте баклажани. Після цього наріжте їх кружечками товщиною в 1 см.
  2. Посоліть і залиште на хвилин 20, щоб вони пустили сік. Потім його треба злити і промокнути баклажани паперовим рушником.
  3. Дрібно наріжте цибулю і половину додайте у фарш. Додайте сіль, перець.
  4. Далі необхідно приготувати соус. Для цього додайте цибулю, що залишилася, обсмажте на сковороді приблизно 3 хвилини.
  5. Помідори наріжте на 4 частини, обдайте їх окропом і зніміть шкірку.
  6. Після цього наріжте очищені помідори разом з болгарським перцем кубиками. Додайте їх на сковороду до цибулі і тушкуйте близько 7 хвилин. Після цього додайте томатний сік, сіль, перець і доведіть масу до кипіння.
  7. У соус покладіть м’яту, орегано, подрібнену петрушку і тушкуйте ще 3 хвилини.
  8. Форму для запікання змастіть олієб, викладіть кружечки баклажана і фарш. Залийте все приготованим соусом.
    Баклажани по-турецьки — рецепт, який просто не можна залишити без уваги
    Баклажани по-турецьки — рецепт, який просто не можна залишити без уваги

     

  9. Відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
  10. Діставши з духовки, посипте нарізаною цибулею і часником. Смачного!