Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски

Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски
Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски

Існує багато рецептів, як приготувати баклажани “під гриби”. Ось ще один – з неаполітанської кухні, просто вражає своєю різноманітністю і фантазією геніальних кухарів.

Складові:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори черрі – 15 шт.
  • Базилік свіжий – 8 шт.(листя)
  • Часник – 2 Зубчики
  • Оливкова олія – ​​За смаком (або соняшникова)
  • Сіль – за смаком

Як приготувати “Баклажани під гриби”:

  1. Вимийте баклажани, відріжте кінці, наріжте круглими скибочками завтовшки близько 2 см, потім – на кубики.
  2. У сковороду налийте олію приблизно на 4-5 см заввишки, нагрійте її і обсмажте зубчик часнику. Як тільки часник стане золотистого кольору, вийміть його.
  3. У гарячу олію покладіть пару жмень нарізаних баклажанів, підсмажте їх у фритюрі, перемішуючи, 4-5 хв.
  4. Обсмажені баклажани викладайте на паперовий рушник. Так само обсмажте інші баклажани.
    Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски
    Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски

     

  5. В іншій сковороді нагрійте трохи олії, додайте 1 зубчик часнику, нарізані на 4 частини помідори черрі і кілька листочків базиліка. Тушіть помідори 3-4 хвилини, кілька помідорів подрібніть виделкою. В кінці приготування додайте сіль і перемішайте.
  6. У сковороду з помідорами додайте обсмажені баклажани, злегка перемішайте і обсмажуйте разом 1 хвилину.
  7. Викладіть баклажани з помідорами на блюдо, прикрасьте свіжими листочками базиліку. За бажанням, посипте тертим пармезаном. Смачного!
    Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски
    Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски

     

За матеріалами