
Існує багато рецептів, як приготувати баклажани “під гриби”. Ось ще один – з неаполітанської кухні, просто вражає своєю різноманітністю і фантазією геніальних кухарів.
Складові:
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори черрі – 15 шт.
- Базилік свіжий – 8 шт.(листя)
- Часник – 2 Зубчики
- Оливкова олія – За смаком (або соняшникова)
- Сіль – за смаком
Як приготувати “Баклажани під гриби”:
- Вимийте баклажани, відріжте кінці, наріжте круглими скибочками завтовшки близько 2 см, потім – на кубики.
- У сковороду налийте олію приблизно на 4-5 см заввишки, нагрійте її і обсмажте зубчик часнику. Як тільки часник стане золотистого кольору, вийміть його.
- У гарячу олію покладіть пару жмень нарізаних баклажанів, підсмажте їх у фритюрі, перемішуючи, 4-5 хв.
- Обсмажені баклажани викладайте на паперовий рушник. Так само обсмажте інші баклажани.
Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски - В іншій сковороді нагрійте трохи олії, додайте 1 зубчик часнику, нарізані на 4 частини помідори черрі і кілька листочків базиліка. Тушіть помідори 3-4 хвилини, кілька помідорів подрібніть виделкою. В кінці приготування додайте сіль і перемішайте.
- У сковороду з помідорами додайте обсмажені баклажани, злегка перемішайте і обсмажуйте разом 1 хвилину.
- Викладіть баклажани з помідорами на блюдо, прикрасьте свіжими листочками базиліку. За бажанням, посипте тертим пармезаном. Смачного!
Баклажани «Як гриби» — рецепт неймовірно смачної закуски