БАКЛАЖАНИ ЯК ШАШЛИК НА ЗИМУ! Взимку з’їли 20 банок. ТЕПЕР ГОТУЮ БІЛЬШЕ !

БАКЛАЖАНИ ЯК ШАШЛИК НА ЗИМУ! Взимку з'їли 20 банок. ТЕПЕР ГОТУЮ БІЛЬШЕ !
БАКЛАЖАНИ ЯК ШАШЛИК НА ЗИМУ! Взимку з'їли 20 банок. ТЕПЕР ГОТУЮ БІЛЬШЕ !

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 кг
  • цибуля – 500 г
  • часник – 1 головка
  • вода – 150 мл
  • сіль – 1,5 ст.л.
  • цукор – 2 ст.л.
  • оцет 9% – 80 мл
  • приправа для шашлику

Процес приготування:

  1. Промиваємо баклажани, зрізаємо з обох сторін кінчики і чистимо від шкірки, потім розрізаємо вздовж на дві половини. Кожну частину ділимо ще на 2 великих шматочки.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями. Часник пропускаємо через прес, або нарізаємо пластинами.
  3. Нагріваємо на сковороді олію, викладаємо баклажани. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору. Підрум’янені шматочки складаємо в миску і охолоджуємо.
  4. Переходимо до маринаду: доводимо воду в каструлі до кипіння, додаємо цукор і сіль, вони повинні повністю розчинитися. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і одразу вимикаємо плиту. На дно миски викладаємо шар баклажанів. Посипаємо часником і цибулею, а також ароматною приправою для шашлику, шарами заповнюємо миску до кінця, заливаємо маринадом, зверху придавлюємо вантажем і ставимо заготівлю на 12 годин у прохолодне місце.
  5. Баклажани пустять багато соку, їх можна вже буде їсти. Але якщо вам взимку захочеться поласувати цією стравою, то покладіть баклажани в чисті банки. Спочатку покладіть цибулю, а потім щільно затрамбуйте баклажани до самого верху. У кожну банку залийте маринад та простерилізуйте.

Відео-рецепт приготування:

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!