
Існує безліч рецептів приготування зефіру в домашніх умовах. Ми розповімо, як приготувати банановий зефір. Більш того, цей десерт виходить дуже ароматним і ніжним.
Використовуйте солодкі і зрілі банани.. Але будьте уважні: м’якоть не повинна бути м’ятою. Тоді банановий зефір вийде симпатичним і дуже смачним!
Інгредієнти:
- банан – 2 шт.
- яблуко – 300 г
- яєчні білки – 40 г
- вода – 140 мл
- цукор – 600 г
- агар-агар – 10 г
- цукрова пудра – за смаком
Приготування:
- Очистіть банани від шкірки, наріжте і подрібніть до однорідної маси. Поставте бананове пюре на повільний вогонь і готуйте кілька хвилин, помішуючи. Остудіть масу до кімнатної температури, а потім відправте в холодильник на 20 хвилин.
- Помийте, висушіть яблука, видаліть серцевини. Випікайте при 180 ° С близько 30 хвилин, щоб вони стали м’якими. Відокремте шкірку від м’якоті, приготуйте яблучне пюре за допомогою блендера. Остудіть і поставте в холодильник на 20 хвилин.
- Змішайте обидва види пюре і охолоджений яєчний білок. Збивайте масу до загустіння.
- Окремо змішайте воду і агар-агар. Грійте суміш на вогні близько 5 хвилин, поки вона не загусне. Додайте цукор, збільште вогонь і готуйте після закипання ще 5 хвилин, помішуючи. Дайте охолонути 2-3 хвилини.
Банановий зефір в домашніх умовах — покроковий рецепт - Поступово влийте сироп до фруктової маси, постійно помішуючи. Збивайте до піків.
- Відправте масу в кондитерський мішок і викладіть на пергамент у формі половинок зефіру. Залиште на 6 годин при кімнатній температурі.
Банановий зефір в домашніх умовах — покроковий рецепт - Посипте половинки цукровою пудрою і з’єднайте їх.
- Після того, як ви змішайте сироп з фруктовою масою, можна додати в зефір харчовий барвник. Це зробить домашнє частування не тільки смачним, але і красивим. Смачного!
Банановий зефір в домашніх умовах — покроковий рецепт