Беру 1 кг картоплі і цибулю! Навіть охолонути не встигає: швидкий, бюджетний і смачний обід або вечеря

Беру 3 картоплі і цибулю! Навіть охолонути не встигає: швидкий, бюджетний і смачний обід або вечеря
Беру 3 картоплі і цибулю! Навіть охолонути не встигає: швидкий, бюджетний і смачний обід або вечеря

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 0,4 л молока;
  • сіль, олія (1 ст. ложка).

Рецепт приготування:

  1. Картоплю почистити, порізати тонкими кружальцями. Цибулю порізати кружальцями. Беремо великий посуд, змащуємо дно олією, можна взяти і вершкове масло, тоді блюдо вийде набагато смачніше. Тепер викладаємо скибочки картоплі. Чергуємо картоплю та цибулю.
  2. Заливка: в молоко додаємо сіль, і часник (попередньо пропустіть його через прес). До соусу можна додавати ваші улюблені спеції. Заливаємо молочною сумішшю картоплю з цибулею, зверху солимо і накриваємо кришкою форму. Якщо у вас немає форми з кришкою, можна використовувати пергаментний папір і фольгу. Я використовую одразу обидва матеріали, ці два шари будуть добре утримувати вологу всередині страви.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися блюдо 25 хвилин. Після зніміть кришку, і знову поставте картоплю в духовку, щоб вона припеклася. На це знадобиться приблизно ще півгодини.

Блюдо вийде дуже ніжним з часниковим смаком.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!