
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 0,4 л молока;
- сіль, олія (1 ст. ложка).
Рецепт приготування:
- Картоплю почистити, порізати тонкими кружальцями. Цибулю порізати кружальцями. Беремо великий посуд, змащуємо дно олією, можна взяти і вершкове масло, тоді блюдо вийде набагато смачніше. Тепер викладаємо скибочки картоплі. Чергуємо картоплю та цибулю.
- Заливка: в молоко додаємо сіль, і часник (попередньо пропустіть його через прес). До соусу можна додавати ваші улюблені спеції. Заливаємо молочною сумішшю картоплю з цибулею, зверху солимо і накриваємо кришкою форму. Якщо у вас немає форми з кришкою, можна використовувати пергаментний папір і фольгу. Я використовую одразу обидва матеріали, ці два шари будуть добре утримувати вологу всередині страви.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися блюдо 25 хвилин. Після зніміть кришку, і знову поставте картоплю в духовку, щоб вона припеклася. На це знадобиться приблизно ще півгодини.
Блюдо вийде дуже ніжним з часниковим смаком.