Беру 2 склянки манки, 2 склянки кефіру і готую манник до чаю! Дуже просто та смачно!

Беру 2 склянки манки, 2 склянки кефіру і готую манник до чаю! Дуже просто та смачно!

Діаметр форми: 24-26 см

Інгредієнти:

  • кефір – 400 г (2 склянки)
  • манна крупа – 320 г (2 склянки)
  • цукор – 180 г (1 склянки)
  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • ванільний екстракт / цукор – 1 ч.л.
  • розпушувач – 10 г
  • сіль – дрібка

* Обсяг склянки = 200 мл

Як приготувати манник:

  1. У миску наливаю 2 склянки кефіру (400 г). Всипаю 2 склянки манної крупи (320 г). Перемішую і залишаю манку набрякнути на 15 хвилин.
  2. У миску кладу 100 г м’якого вершкового масла. Всипаю склянку цукру (180 г). Додаю 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру.
  3. Розбиваю 2 яйця і добре розтираю масло з цукром і яйцем.
  4. Додаю маленьку дрібку солі, 10 г розпушувача і перемішую.
  5. Додаю до набряклої манки масляну суміш з яйцями і цукром. Добре перемішую тісто до однорідності.
  6. Якщо хочете, можете додати в тісто нарізані кубиками яблука, родзинки та інші сухофрукти.
  7. Виливаю тісто в форму (діаметр форми 24-26 см).
  8. Духовку розігріваю до температури 180ºC і випікаю манник 35-40 хвилин, до золотистого кольору.

Манник готовий, дістаю з форми і трохи посипаю цукровою пудрою! Аромат на кухні просто незвичайний!

Беру 2 склянки манки, 2 склянки кефіру і готую манник до чаю! Дуже просто та смачно!

Джерело

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!