Інгредієнти:
- борошно – 270 г
- яблука – 2 шт.
- дрібка солі
- цукор – 80 г
- ванілін
- яйце – 1 шт.
- молоко тепле – 100 мл
- дріжджі сухі – 8 г
- кориця, цукрова пудра, жовток + молоко.
Процес приготування:
- У теплому молоці розчиняємо дріжджі, цукор і залишаємо на кілька хвилин, поки не з’явиться піна.
- Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю, ваніліном до смаку, вливаємо молочну масу і збите яйце.
- Вимішуємо тісто, воно не повинно бути липким і тугим.
- Накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 40 – 60 хвилин.
- Обминаємо тісто і розкачуємо на столі, присипаному борошном в тонкий пласт.
- Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо тонкими часточками і викладаємо рівними смужками на тісто.
- Загортаємо рулет, в якому кожен оборот, буде підвертати яблучні дольки.
- Змащуємо край пласта водою і формуємо рулет, защипуємо край.
- Тепер ріжемо рулет порційними шматочками, які викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо рушником на 30 хвилин.
- Збиваємо жовток з ложкою молока і змащуємо верх булочок.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці, булочки повинні бути рум’яними.
- Охолоджені булочки посипаємо цукровою пудрою та корицею.