
Інгредієнти:
- 2-3 кг цілої курки кімнатної температури, розрізаної навпіл по спині
- 50 грам вершкового масла кімнатної температури
- 60 мл білого сухого вина (за бажанням)
- 1/2 лимона
- сіль та перець за смаком
- 1 кг картоплі порізаної на скибки, злегка привареної (5-7 хвилин у киплячій воді)
- 4 зубчики часнику, мілко нарізаних
- 1 головка часнику трохи очищена та розрізана навпіл
- 3 гілочки розмарину
- 1 болгарський перець, порізаний на кубики
- 1 біла цибуля, порізана на кубики
- 1 ст.л. дрібно нарізаного імбиру або імбирного порошку
Спосіб приготування:
- Візьміть трохи оливкової олії, часнику, цибулі, болгарського перцю, солі та перцю і замаринуйте злегка приварену картоплю.
- Намажте курку оливковою олією, вершковим маслом, вином та соком лимона і під шкірою також. Додайте сіль та перець. Залиште маринуватись до 3 годин
- Нагрійте духовку до 200°C. Змастіть олією форму.
- Змішайте всі інгредієнти з куркою, викладіть картоплю навколо курки. Курку викладіть шкірою догори.
- Головку часнику і розмарин покладіть всередині курки
- Викладіть у форму. Запікайте 1 годину 15 хвилин, змащуйте соусом час від часу.
- Змащуйте соусом, доки не буде золотавої скоринки та зубочистка не буде виходити чистою.
- Вийміть з духовки, закрийте фольгою та дайте відпочити 10 хвилин перед подачею.
