Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг до чаю. Нереально красивий та смачний!

Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг. Нереально красивий та смачний!
Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг. Нереально красивий та смачний!

Інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 450 г
  • вершкове масло – 200 г
  • сіль –  дрібка
  • цукор – 60 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • молоко – 150 мл

начинка:

  • курага – 250 г
  • лимон – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • борошно 3 ст.л.
  • горіхи – 200 г
  • цукор 100 г

Покроковий рецепт приготування:

  1. Почнемо з начинки. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо 2 лимони разом з шкіркою, додаємо 100 г цукру і 3 ст. л. борошна (без гірки) перемішуємо і відставляємо в сторону. Дрібно подрібнюємо 200 г волоських горіхів, додаємо 100 г цукру і перемішуємо. Так само за допомогою м’ясорубки подрібнюємо 250 г кураги. Начинка готова, переходимо до тіста.
  2. У миску всипаємо 450 г борошна, викладаємо 200 г вершкового масла, і руками перетираємо в дрібну крихту. Додаємо дрібку солі, 60 г цукру і 1 ч. л. розпушувача, перемішуємо до однорідності. У сухих інгредієнтах робимо невелике заглиблення і вливаємо 150 г молока, замішуємо пісочне тісто.
  3. Ділимо тісто на дві нерівні частини. Велика частина йде на основу, а меншу ділимо ще на 3 однакових частини. Стіл присипаємо борошном, викладаємо великий шматок тіста і розгортаємо в пласт. Отриманий пласт переносимо в форму, застелену пергаментним папером, діаметром 22 см, робимо невеликі бортики і всипаємо першу горіхову начинку (можна трохи залишити на посипання пирога). Зверху накриваємо другим шаром з бортиками, добре з’єднуємо перший шар з другим, притискаючи краї руками, викладаємо другу начинку з кураги, розрівнюємо. Зверху накриваємо третім шаром тісто з бортиками і так само добре защипуємо краї. Викладаємо лимонну начинку і накриваємо останнім шаром тіста, добре защипуємо краї тіста і верх посипаємо горіховою крихтою.
  4. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 50 хвилин.