Беру МАНКУ та КЕФІР і готую цю смакоту! Здивувала всіх гостей!

Беру МАНКУ та КЕФІР і готую цю смакоту! Здивувала всіх гостей!
Беру МАНКУ та КЕФІР і готую цю смакоту! Здивувала всіх гостей!

Інгредієнти:

Діаметр форми 20 см

  • Манка 200 г
  • Борошно 200 г
  • Цукор 200 г
  • Масло вершкове 100 г
  • Яйця 2 шт.
  • Дрібка солі
  • Сода – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 10 г (1 пакетик)
  • Кефір – 600 мл
  • Какао – 2 ст.л. з гіркою
  • Цедра лимона 0,5 лимона (1 ч.л.)

Процес приготування:

  1. Вилити у миску 600 мл кефіру.
  2. Додати 200 г манки, одну чайну ложку соди. Також знадобиться 200 г борошна.
  3. Перемішати всі інгредієнти до однорідності та відставити на 20 хвилин.
  4. В окремій мисці змішати 100 г розм’якшеного вершкового масла, 200 г цукру, і пакетик ванільного цукру. За допомогою віночка все трохи перетерти. Додати 2 яйця, перемішати до однорідності.
  5. Додати яєчну суміш до манки з кефіром, перемішати до однорідної консистенції. Розділити масу на дві рівні частини. До однієї з них додати 2 столові ложки какао порошку, перемішати. До іншої суміші додати цедру половини лимона та добре перемішати.
  6. Вистелити форму пергаментом або змастити олією. Вливати по черзі по 2 столові ложки кожної суміші, чергуючи шари. За бажанням, зробити узор на пирозі за допомогою дерев’яної палички.
  7. Запікати в духовці розігрітої до 180 градусів близько години.